Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Brother hl1250 - blade wydruki

kalosh 13 May 2006 23:01 2151 6
    kalosh
    Level 15  
    Witam.
    Problem jak w temacie. Na czarnym kolorze widać takie jaśniejsze paski pionowe. Wymieniłem bęben i jest tak samo. Wysypałem stary toner i nasypałem nowy i bez zmian. Poza tym przez całą kartkę przechodzi cienki czarny pasek i co jakiś czas po boku kartki co jakieś 3cm stempel. Jak drukarka wydrukuje pare stron to jest lepiej ale i tak bez rewelacji. Jakieś sugestie?
    Zibi_99
    Level 14  
    Dołącz skan takiej strony.
    Może być brudna optyka, uszkodzony toner, problem z fuserem...
    Mariunciu
    Level 17  
    Uściślijmy , wymieniłeś bęben czy zespół bębna , oryginał czy podróba , jak regenerujesz toner i czym , czy wyczyściłeś szybkę przeciwpyłową ( lub ostatnie lustro już nie pamiętam jak jest w tym modelu ale na pewno można to zrobić bez rozbierania drukarki - od środka po wyjęciu zespołu bębna razem z tonerem mała szczelinka w "suficie" drukarki ). Na moje oko trafiony bęben i zły toner.
    Napisz coś więcej.
    kalosh
    Level 15  
    Wymieniłem sam bęben. To jest podróbka (bo oryginału za 80zł się nie kupi:)). Czyściłem całą, z tym czymś w suficie włącznie. Toner regeneruję proszkiem zakupionym na allegro. Przed jego wymianą całą kartkę miałem zasypaną na szaro.
    Pozdrawiam.
    PS. Jest może ktoś z Łodzi kto ma cały moduł drukujący i u kogo mógę sprawdzić czy po jego wymianie będzie lepiej?
    Mariunciu
    Level 17  
    No to masz kłopot. Jesli chodzi o nieoryginalny bęben do tych Brotherów to mam jak najgorsze doświadczenia. Toner - sprawdzony w innej drukarce ? Jeśli nie to następna wielka niewiadoma. Możesz wszystko robić dobrze ale jak masz złej jakości materiały to tego nie przeskoczysz.
    Pozdrawiam
    kalosh
    Level 15  
    A czy to może być wina wałka developer roller? Mój jest po bokach (tam gdzie kartka nie przechodzi) taki czarny, jakby gumowy a po środku niebieski. Wydaje mi się że jest przetarty. Co Wy na to?