Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jakie głośniki do ok 400 zł pod Alpine 9850ri?

ptasznikos 15 May 2006 21:18 1244 7
    ptasznikos
    Level 18  
    Witam.
    Jakie głośniki będą nadawały się do napędzenia tym alpine-m? Ktoś mówił mi ze głośniki ETONa będą dobre ale jednak troche szkoda mi wydać takie pieniądze. Niestety nie mam możliwości podłączenia wzmacniacza, ponieważ radio ma tylko jedną parę wyjść. A nie chcę rezygnować z regulacji subwoofera z poziomu radia.
    Koffboy
    Level 18  
    jaka tam jest wieloksc? 16cm wejda? Moze helix blue 62 MKII ?
    ptasznikos
    Level 18  
    Miejsce mam na 16. Zrobiłem sobie panele drzwiowe pod te głośniki. Zastanawiałem sie nad helixem ale nie wiem czy nie są za twarde. Myslalem tez nad hertzami esk ale one bez wzmacniacza raczej tez nie zagrają :/ A ewentualnie cos z Infinity mogloby byc?
    Koffboy
    Level 18  
    Helixy nie beda za tward ladnie pod radyjkiem graja
    brati
    Level 23  
    Z Helix'a bedziesz zadowolony
    ptasznikos
    Level 18  
    A jak jest z brzmieniem tweeterów? Grają w miare ładnie, nie wybijają się za bardzo? Helix będzie lepszym wyborem od hertza?
    brati
    Level 23  
    Brzienie tweeterow jest zdecydowanie łagodniejsze niz tych z zestawu Hertza. Wg. mnie ten Helix jest duzo przyjemniejszy w odsłuchu niz esk Hertza ktory na dluzszym sluchaniu jest meczacy.
    ptasznikos
    Level 18  
    Jeden ze sprzedawców twierdził też ze infinity ref 6510 cs ładnie zagrają pod radiem. Miał ktoś z nimi do czynienia?