Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z logowaniem na Forach Internetowych - Serwer Proxy

17 Maj 2006 13:55 1520 6
  • Poziom 10  
    Witam

    Mam dosyć poważny problem z logowaniem.

    Kiedy chcę się zalogować na jakieś forum to kończy się to w większości wypadków niepowodzeniem. Najciekawsze jest to że baza forum przyjmuje moje zalogowanie bo jak jest taka opcja to piszę na dole, że jestem zalogowany na forum a nie mam jakichkolwiek opcji dostępnych dla zalogowanych osób.

    Czasami i to tylko na niektórych forach udaje mi się zalogować jak zaznaczę Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie:.

    Nie ważne jaką przeglądarkę używam. IE, Opera, Firefox. Na każdym jest to samo.

    Nie wiem co robić. Ostatnio chciałem założyć własne forum robione na podstawie phpbb by Przemo a nie mogę się nawet zalogować.

    Z góry dzięki za pomoc
  • Poziom 10  
    marek216 napisał:
    a jaka masz jave ?

    Version 1.5.0 (build 1.5.0_06-b05)
    Copyright 2005 Sun Microsystems, Inc.

    Dodam, że mam 2 komputery, na obydwóch jest ta sama wersja Javy i na obydwóch nie mogę wejść na moje i nie tylko moje forum, chociaż forum pokaże że byłem zalogowany przez 0 minut
  • Poziom 10  
    Niestety - nie pomogło
  • Poziom 10  
    System mam czysty. Na co dzień pilnuje go ZoneAlarm w połączeniu z AVK. Dodatkowo co jakiś czas skanuję system programem AdAware. HijackThis też nie znalazł niczego niepokojącego.
    Zacząłem jednak szukać gdzie indziej w programach, które działają w tle.
    Rozwiązałem problem. Przestroga dla innych.

    Jeżeli ktoś będzie kiedyś instalował Firefoxa razem z Firebirdem będzie miał ten sam problem ponieważ Firebird był tutaj przyczyną.

    Wystarczyło że w panelu sterowania uruchomiłem Firebird Server Menager i wyłączyłem jego działanie.

    Sprawa załatwiona - problem rozwiązany - zamykam temat
    A jak komuś się zdarzy coś podobnego będzie wiedział już co zrobić
    Pozdrawiam
    -----------------------------------------------------------------------------
    19 Maj 2006 21:29
    Nie wytrzymam!
    Jeszcze wczoraj wszystko działało jak trzeba a dzisiaj znowu to samo tym razem wczorajsze metody nie skutkują.
    Szlag mnie trafia
    Log z HijackThis
    Code:


    Logfile of HijackThis v1.99.1
    Scan saved at 21:44:47, on 2006-05-19
    Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

    Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\Program Files\AntiVirenKit\AVKService.exe
    C:\Program Files\AntiVirenKit\AVKWCtl.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\WINDOWS\system32\ZONELABS\vsmon.exe
    C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe
    C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe
    C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe
    C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\Program Files\Opera\Opera.exe
    C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
    C:\Documents and Settings\Alvi\Pulpit\hijackthis\HijackThis.exe

    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.krainapc.kom.pl/
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
    O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0 CE\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O3 - Toolbar: &Save Flash - {4064EA35-578D-4073-A834-C96D82CBCF40} - C:\Program Files\Save Flash\SaveFlash.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl] "C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD\PDVDServ.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [BluetoothAuthenticationAgent] rundll32.exe bthprops.cpl,,BluetoothAuthenticationAgent
    O4 - HKLM\..\Run: [Zone Labs Client] "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe"
    O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray
    O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
    O9 - Extra button: Create Mobile Favorite - {2EAF5BB1-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - C:\Program Files\Microsoft ActiveSync\INETREPL.DLL
    O9 - Extra button: (no name) - {2EAF5BB2-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - C:\Program Files\Microsoft ActiveSync\INETREPL.DLL
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Create Mobile Favorite... - {2EAF5BB2-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - C:\Program Files\Microsoft ActiveSync\INETREPL.DLL
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{D1E53827-72FC-4330-A099-6DDA7255FAC5}: NameServer = 83.16.100.186,83.16.100.187
    O23 - Service: AVK Service (AVKService) - Unknown owner - C:\Program Files\AntiVirenKit\AVKService.exe
    O23 - Service: Strażnik AVK (AVKWCtl) - Unknown owner - C:\Program Files\AntiVirenKit\AVKWCtl.exe
    O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs Inc. - C:\WINDOWS\system32\ZONELABS\vsmon.exe


    20 Maj 2006 09:58
    Rozmawiałem z adminem. Odłączył mnie od serwera proxy i problem sie nie pojawia tylko nie wiem na jak długo.

    A swoją droga jest jakiś sposób żeby proxy przepuszczał moje logowania na forum dyskusyjnym? Bo wygląda na to że mnie nie przepuszczał i dlatego te problemy.
    Moderowany przez TONI_2003:

    Post został scalony !