Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Odtwarzacz Technics SL-P277A - coś mi chyba wypadło

Burner 17 May 2006 21:33 1303 2
    Burner
    Level 10  
    Witam.
    Wszystko zaczęło się od tego, że coś w nim stukało podczas odtwarzania i przez to przeskakiwał. Nie wiem jak jest w innych CDkach ale u mnie jest taka klapka z talerzykiem na sprężynie, która dociska płytę. Owe trzaski dochodziły właśnie z tego górnego talerzyka, więc go wyciągłem. Mam wrażenie, że coś mi niezauważenie wypadło, bo po złożeniu słychać jakieś tarcie i płyta bardzo szybko się zatrzymuje. Najlepsze jest to, że teraz już nic nie stuka i nie przeskakuje. Czy ktoś wie co to mogło wypaść, bo nie mogę tego czegoś znaleźć!!!
    Pozdrawiam
  • Helpful post
    ARservice
    Level 21  
    Moglo nic ci nie wypasc a co najwyzej ta klapka nie siedzi w swoim miejscu ,sprawdz jak dociska płyte i ewentualnie spróbuj palcem płyte pokrecic,zlokalizujesz o co ona obciera.
    pozdrawiam
    Burner
    Level 10  
    Jak delikanie podniosę klapkę to przestaje przycierać. Klapka jest na swoim miejscu, nie ma możliwości żeby ją źle włożyć. Płyta też jest dobrze dociskana bo jak klapka ją przydusi to całość delikatnie siada.
    Ten górny talerzyk jest (i był także przed wyciągnięciem) luźny i jak klapka dociska płytę to on zaczyna przycierać o nią swoją górną częścią. Przez to mam wrażenie, że między nim a klapką coś było.