[quote="trabicek"]Co do poduszki to najlepiej podłączyć do kompa i zczytać błędy, bo na piechotę będzie trudno.
A co do sp Wykorzystując ten temat chciałbym poruszyć problem z którym się teraz zetknąłem a dot.3-drzwiowego modelu Astry II-1999r. W związku z zapaleniem się kontrolki airbagu wykonałem badanie na sprzęcie diagnostycznym w warsztacie i otrzymałem taki oto opis raportu :kwota kodów kłopotu:001: kod kłopotu 001 81- Czujnik bocznej poduszki powietrznej pasażera przód,komunikacja,wadliwe działanie obwodu elektrycznego . Wykonujący to badanie niestety nie miał czasu się tym zająć od razu,stwierdził jedynie ,że trzeba wymienić boczną poduszkę powietrzną. Postanowiłem więc podzielić się wątpliwościami/czy akurat taka wymiana jest niezbędna?/ z innym uczestnikami forum by uzyskać poradę co ewentualnie sam mógłbym w tym temacie zrobić.Próbowałem resetu poprzez odłączenie akumulatora poruszałem kablami pod fotelem.Dodam,że jest to wersja 3-drzwiowa a ostatnio może nierozważnie trzymałem pod fotelem ściągaczkę do szyb i spryskiwacz przesuwałem też wielokrotnie fotel.Czy to właśnie mogło spowodować obecne świecenie kontrolki airbagu a może to zawilgocenie styków i zmiana rezystencji czujnika pod fotelem???