Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

seat toledo 1 - i tani zestaw piec+sub

spryciarz 22 May 2006 15:59 1265 9
    spryciarz
    Level 11  
    Nie jestem bardzo wymagający, a kasy za dużo też niemam.
    Czy do Seata Toledo 1 ten zestaw będzie dobry ???
    subwoofer - STX 30-300-4-ap w skrzyni 42L z BR
    piecyk - MONACOR hpb-602
    glosniki w drzwiach - Hertz DSK 130 - pod radio 4x27watt RMS

Słucham muzy wolnej (rmb, reagge, hh)
    wojtus87
    Level 21  
    czemu tylko 13cm w drzwiach??

tutaj masz linka na diyaudio.pl jak zalozyc 16cm bez zadnego wysilku, sam niedlugo bede zakaladał 16cm tonsila speed 1700 tylko ze mam inne panele w drzwiach ale to nie robi problemu :D
    tylko wiadomo ze wtedy trzeba bedzie zalozyc inne glosniki
    a reszta komponentow jest spoko, moze tylko mocniejszy wzmak?
    crazy_88
    Level 42  
    sprzecik jak najbardziej spoko nic dodac nic ujac:) a 16 cm nie da rady na dystans wlozyc?
    wojtus87
    Level 21  
    Da sie tylko trzeba troszke porzadku w pod panelem (tym plastikowym) zrobic, tak jak na zdjeciach.
    a co do szesnastek to bym DSK nie brał...
    miancio
    Level 11  
    wojtus87 wrote:
    Da sie tylko trzeba troszke porzadku w pod panelem (tym plastikowym) zrobic, tak jak na zdjeciach.
    a co do szesnastek to bym DSK nie brał...

Ok, jak juz bym zrobił te dystanse to jakie 16-tki radzice ? ale też z tańszych i pod radyjko bo suba chce zasilic mostkiem w piecu
    Koffboy
    Level 19  
    Ja mam wszystko takie same oprocz glosnikow: dokladnie to mam helux blue 62 MKII
    wojtus87
    Level 21  
    ja mam takie same panele, tez patrzylem jak to zrobic. miejsca jest bardzo duzo wiec nie ma sie co matrwic glebokimi glosnikami, w tym wypadku trzeba bedzie dac grubsze dystanse niz te ktore sa pokazane na diyaudio.pl. tylko trzeba bedzie podciac jedno mocowanie (te ktore jest za oslona glosnika, zaznaczona na czerwono na fotce) i pozniej wygluszyc drzwi i bedzie pieknie :)
  • Helpful post
    witux
    VIP Meritorious for electroda.pl
    @wojtus87 jak ci graja te 13-stki ?
    wojtus87
    Level 21  
    jest to phonocar titanium, kokosow nie ma, mało basu, bo nie sa wygluszone drzwi... ale subwoofer uzupelnia. mialm je podpiete pod wzmaka i duzo lepiej graja tylko tyrzeba uwazac zeby nie przesterowac...
    niedlugo wyglusze drzwi i pewnie bedzie duzo lepiej :D

co do 16tek to ja mysle nad
    sinuslive sl160
    albo
    tonsil speed 1700 - ponoc bardzo dobre, ale tylko ponoc wiec musze to sprawdzic... w tym wypadku na sobie :)