Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

simlock samsung e350e tornadem

kreha_pl 23 May 2006 21:03 1536 4
    kreha_pl
    Level 10  
    Da rade sciagnac simlocka z tego modelu przez tornado ??
    fischer8
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Oczywiście o ile posiadasz HWK.

Pozdrawiam Bogdan
    komame
    Level 11  
    No własnie ja mam tornado i HWK. Robiłem już kilka E350E i nigdy nie było problemu, a teraz mam jeden ciężki przypadek i nie wiem co jest grane.
    Mianowicie kiedy zwykle robiłem na E350E mobile info, soft od torando odczytywał kody, wystarczylo wklepać do fona odpoedni kod i po sprawie, natomiast w tym przypadku wszystkie kody to same zera. Imei odczytuje poprawnie, ale reszta to tylko zerowe kody.
    Fon był przywieziony zza granicy i pracował w orange, ale koleś zabrał go do ery żeby mu wgrali PL menu - no i to zrobili, ale teraz telefon działa tylko w erze (można normalnie dzwonić, funkcjonuje w 100%). Jednak w przypadku innej sieci stratuje bez problemu (nie pyta o kod), pojawia się nazwa sieci, ale na wyświetlaczu dodatkowo pojawia się napis: ograniczenie usług sieci.
    Wie ktoś jak sobie z tym poradzić?
    ostry111
    Level 13  
    a ja mam inny problem zwiazany z simlockiem z tego telefonu. polaga na tym ze nie mam w spisie aktywnego e350 Hwk SAMSUNG TOOLS v2.0.3
    kto pomoze??
    andastar
    Level 17  
    Jeżeli wchodzi w sieć bez pytania o kody, to nie ma simlocka.
    Sprawdź, jak masz ustawioną prezentację numeru telefonu - powinno być ustala sieć lub tak, jak masz u operatora.