Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Cheetah CH-AEB brak sygnałów dzwiękowych

ptica2 24 May 2006 17:56 1197 2
    ptica2
    Level 2  
    Witam

Mam problem z alarmem, podczas zamykania i otwierania auta nie mam sygnału dzwiekowego ale alarm działa i wyje. Wszystko było ok do pewnego czasu nie wiem co się stało, wydaje mi sie że jest w tym alarmie jakaś możliwość programowania porzez pilota tylko nie wiem jaka. Jak ma ktoś jakiś pomysł o co w tym chodzi prosze dac znać.
    Adi82
    Level 11  
    Hej może to Ci pomoże, z instrukcji obsługi:
    "Istnieje możliwość zaprogramowania alarmu tak, aby przy uzbrajaniu lub rozbrajaniu, czynności te były potwierdzane jedynie za pomocą świateł kierunkowskazów, lub równocześnie kierunkowskazami i dźwiękami syreny.
    W stanie rozbrojenia, należy włączyć stacyjkę samochodu, a następnie wcisnąć przycisk DISARM (prawy), znajdujący się na pilocie alarmu.
    · alarm mignie trzykrotnie kierunkowskazami - od tej chwili, uzbrajanie i rozbrajanie będzie potwierdzane jedynie światłami kierunkowskazów;
    · alarm mignie trzykrotnie kierunkowskazami i wyda trzy krótkie dźwięki - od tej chwili, rozbrajanie i uzbrajanie systemu będzie potwierdzane jednocześnie kierunkowskazami i dźwiękami syreny.
    Po każdorazowym wykonaniu czynności programowania, alarm będzie naprzemiennie wchodził w stan cichego bądź głośnego potwierdzania."
    Pozdrawiam
    ptica2
    Level 2  
    I to było to zrobiłem jak napisałeś i jest OK dzięki