Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kuchenka Amica - wyświetla "P00"

ptaq1919 24 May 2006 13:49 3629 5
    ptaq1919
    Level 11  
    Witam! mam pytanko:
    "Konektory kabli zasilajacych zegar zaizolowałem a zasilających grzełki zmostkowałem. "
    jak to zrobic?? jak moge sprawdzic czy awaria kuchenki dotyczy tylko zegara..dodam ze kuchenka przestala dzialac po przerwie w dostawie pradu. Wczesniej tez trszkoe szwankowala ale teraz nic nie mozna ustawic.
    Prosze o odp!
    neo_dc
    Level 32  
    ptaq1919 wrote:
    Witam! mam pytanko:
    "Konektory kabli zasilajacych zegar zaizolowałem a zasilających grzełki zmostkowałem. "

Eeeee to zrobiles zwarcie chyba ? Moze rozdziel te kable od tych grzalek ? Moze zimny lut gdzies jest ?
    ptaq1919
    Level 11  
    Ja tego nie zrobilem! Wlasnie sie pytam jak to zrobic, tzn doraznie uruchomic te kuchenke lub podstawic cos zamiast zegara bo nie mozna go nigdzie kupic:/
    Witold5
    Level 32  
    Kuchnia już naprawiona?Może wewnątrz jest bezpiecznik.W/g tego co piszesz wydaje mi się,że zegar jest sprawny.Prześledź wewnątrz drogę zasilania (obydwa kable zasilające).Trochę "sucho" opisałeś awarię więc trudno jest zdecydowac jak należy pomóc.Zajrzyj do środka kuchenki,zrób jakieś pomiary,pomyślimy wtedy jak pomóc.Pozdrawiam.
    krokil
    Level 15  
    Mam podobny problem. Posiadam kuchenkę Amica i nie działa światło (żarówka sprawna) i grzanie piekarnika. Zegar i zapalarka działają oraz dioda podświetlająca włączenie wyboru grzania tez działa. Czy jest w kuchence zamontowany jakiś bezpiecznik który mógł się uszkodzić? Jeśli tak to gdzie go szukać?
    krokil
    Level 15  
    Okazało się że musi zostać ustawiony zegar. Inaczej kuchenka nie działa.