Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Dziwny sygnal w New star 202

no__name 26 Maj 2006 18:06 765 5
  • #1 26 Maj 2006 18:06
    no__name
    Poziom 15  

    Witam grono mam dziwny przypadek new star 202 wszedzie brak sygnalu szukam po liscie wszedzie 0 a tu na viva z HB 40% 20% 0% i tak wkolo ma czkawke ale logo vivy widac stad wiem jaki kanal.Na wyjsciu konwentera 13.5v ma ktos jakies pomysly ??

    0 5
  • #2 26 Maj 2006 20:52
    lex00
    Poziom 26  

    Przeskanuj niebo, wgraj nową listę, załaduj oryginalny soft i na koniec jak nic nie pomoże porusz anteną :D

    0
  • #3 28 Maj 2006 11:34
    no__name
    Poziom 15  

    Lista jest ok bo inny new na niej dziala antena ok bo pionek i filipek na niej lataja soft wgralem i nic dalej 0 % sygnalu.Jakies pomysly???

    0
  • #4 28 Maj 2006 12:13
    lex00
    Poziom 26  

    Załaduj oryginalny soft.

    0
  • #5 28 Maj 2006 12:24
    no__name
    Poziom 15  

    Wrzucilem orygialny i nadal to samo sila siega 40 % jakosc 0 zmierzylem napiecia na LNB i zmieniaja sie z polaryzacja wynosza ok 14 i 18 v co jeszcze moze byc przyczyna.Dziwna rzecz zauwazylem ze czasem jak go wlacze do sieci to wisi na : ktore mrugaja ok 1 min i wtedy sie dopiero wlaczy, a czasem moment do sieci i dziala.

    Teraz przy wgrywaniu softu po jego zaladowaniu dostaje komunikat ze IRD nie odpowiada powtorzy wysylanie.Blad wystepuje przy weryfikacji.

    Druga dziwna sprawa to jak go podlacze zimnego odrazu w celu wgrania softu po podlaczeniu do sieci program go nie widzi wtedy nastepuje jak opisalem wyzej mrugaja : ok minuty i jakby sie cos rozgrzewalo wskakuje - - - - teraz moge go odlaczyc z sieci i juz wgrywac soft.

    Wgrywam oryginalny soft.

    0
  • #6 29 Maj 2006 23:15
    no__name
    Poziom 15  

    Zmienilem dwa elektrolity w zasilaczu i ok wlacza sie normalnie wgralem soft ale dalej 0% sygnalu.

    Dodano po 5 [godziny] 39 [minuty]:

    Zrobilem dziala !!!
    Proponuje na poczatek przy takich dziwach przemierzyc glowice do masy nigdzie nie moze miec przejscia u mnie mialo i po przeswietleniu elemntu po elem okazalo sie ze zenerka ktora jest na plycie glownej obok gniazda zasilania zwierala z masa ma ona wartosc 30 v.

    0