Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

co zrobic gdy w kostce ISO nie ma kabla z napieciem stałym

28 Maj 2006 18:26 980 4
  • Poziom 10  
    Mam problem w Oplu Vectrze. W kostce iso nie mam kabla ze stałym napieciem podtrzymującym. Tzn kable są wszystkie takie jak powinny być tylko ze w kablu(czerwonym)w którym powinno byc zasilanie po włączeniu zapłonu to tego napiecia wogóle nie ma, a tam gdzie powinno byc zasilanie stałe podtrzymujące jest napiecie ale dopiero po przekreceniu kluczyka. Mysle żeby sobie podprowadzic taki kabelek ze stałym napieciem tylko nie wiem skad a niechciałbym bezposrednio z akumulatora.Jest może gdzies indziej stosowany taki kabel w poblizu radia??
  • Poziom 14  
    a sprawdzałeś bezpieczniki?.czy działa oświetlenie wnętrza samochodu?[jest to ze sobą powiązane].
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Czyli ktoś już przełożył zasilania na typowe. Natomiast brak zasilania po stacyjce może być spowodowane bezpicznikiem lub wyrobieniem stacyjki, która nie załącza tego napiecia (zdarza w oplach). Spróbuj docisnąć kluczyk maksymalnie do wewnątrz stacyjki i sparwdź czy pojawia sie napięcie.
  • Poziom 43  
    A pamiętasz że Opel ma odwrotnie plusy w kostce niż typowy Blaupunkt ? Tzn tam gdzie zwykle jest plus po kluczyku jest plus stały a stały tam gdzie w zwykłym radiu jest plus po zapłonie. A jeśli go nie ma to tylko sprawdzić bezpieczniki i okolice. Powinen być.

    SławeK
  • Poziom 10  
    Zgadza sie problem był z bezpiecznikiem, a dokłanie z kablem doprowadzającym napiecie do bezpiecznika. Po rozmontowaniu skrzynki z bezpiecznikiem od razu rzucił se w oczy odłączony kabel.

    Dziekuje za pomoc w szczególności SławeK, heh nie przyszłoby mi do głowyt zeby sprawdzic okolice bezpieczników

    Pozdrawiam WLooDI