Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

President George - jak przejść na "zera"?

sq9jdh 30 May 2006 14:51 2603 4
    sq9jdh
    Level 11  
    serwus mam pytanie a zarazem prośbe czy moze mi ktoś podac jak wyłaczyc
    ''5''a wejsc na ''0''w radiu president george.wiem ze na ten temat był juz poruszany ale z opisów nic dalej niewiadomo ..pozdrawiam darek
    oki188
    Level 22  
    w CB polega to na wpięciu z kwarcem 10.240Mhz szeregowo dławika 4.7uH potem korygujemy trymerkiem i włala mamy "0".
    Wyrzej podałem najprostszy sposób niestety w niektórych radiach nie da sie w ten sposób zejśc o 5kHZ często trezba nawijac samemu dławik około 26-28zwoi cienkim drucikiem na rdzeniu ferrytowym i dopiero wtedy włączając go równolegle z kwarcem krecimy jego rdzeniem i przestrajamy radio.
    Pozdrawiam.
    sq9jdh
    Level 11  
    serwus.dziekuje kolegom którzy chcieli udzielic informacji.niestety zadna niedawala jednak zadowolenia.sprawa wygląda tak ;;jezeli chcemy wyłaczyc "piątki"a przejsc w "zera"to najpierw trzeba radio rozblokowac a zeby pracowało na dodatkowch czterdziestkach a puzniej przez wcisnięcie przycisku ''selekt''kanał zaczyna mrugać i pokrętłem od zmiany kanałów kręcic w lewo..radio pracuje w zerach i na szesciu czterdziestkach..a tak dla informacji to najlepiej zadzwonic do serwisu presidenta i wszystko powiedzą numer telefonu 0343680666..pozdrawiam z pod zakopanego...darek161DH055
    sq1gpr
    Level 12  
    Quote:
    w CB polega to na wpięciu z kwarcem 10.240Mhz szeregowo dławika 4.7uH potem korygujemy trymerkiem i włala mamy "0".

W george ten sposób nie przejdzie, o ile dobrze pamiętam jest w nim specjalizowany procesor który steruje przestrajaniem, wyświetlaniem i innymi bajerami.