Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Przerywany dźwięk podczas słuchania muzyki

JacekRusi 01 Jun 2006 21:15 3808 17
    JacekRusi
    Level 17  
    Witam mam komputer pt. Celeron 2 Ghz płytę Asrock i 512 ramu grafika gf440 muzyka sb live 5.1 i dysk 40gb baracuda dwa napędy dvd-Rw i cd-LG nie wiem co zrobić żeby podczas kopiowania i słuchania muzyki nie było przerywania muzyki albo inaczej nazwę to taki jakby przeplot zwolnienie . Chciałbym jeszcze go przyspieszyć co robić?

Moderated By jankolo:

Temat wątku zmieniłem na zgodny z regulaminem i zdrowym rozsądkiem

muir86
    Level 16  
    malo ramu i beznadziejny procek kiedys mialem celka 333 i ogolnie nigdy wiecej juz celerona nie kupilem !a jaki system masz ?
    jankolo
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    muir86 wrote:
    malo ramu i beznadziejny procesor

Jeszcze kolega nie wie jaki jest system i jakie jest przeznaczenie komputera, a już kolega wie, że mało RAM-u? Do słuchania muzyki z płyt audio i mp3 też mało i procesor również za słaby? Niech kolega nie wypisuje głupot na forum.
    Kolego JacekRusi, może masz zarobaczony system? Wklej na forum log z hijackthis, to zobaczymy, co masz w systemie i co uruchamia się wraz z Windows (zakładam, że taki właśnie system masz).
    User removed account
    User removed account  
    JacekRusi
    Level 17  
    To tak do pana pierwszego sie odezwę przerywa mi tylko wtedy gdy mam mocną grę która mam duże wymagania ale tak jest dobrze nawet na quaku nie lagujie głos tylko już na winnig eleven 9 jest gorzej(chodzi tu o dwa głosy naraz mp3 i gra) i jeszcze jedno to nie jest możliwe od mało ram bo na celeronie 333 chodzi dobrze przy 64 mb(podczas kopiowania to jest największy problem) a po drugie na najlepszym kompie jak odpalisz mario zwykle pod dosa to tak bedzie lagował

Loga nie wiem skąd wziąści ale zapomiałem ze nie napisłem jeszcze jednej żeczy mam kartę tv i windowsa xp

Ten pan na ostatni kótry sie pyta o taśmy ten się zna jest to tak dysk mam podłączony na taśmie 80 i jedno wolne a następna tasma jest 40 i dawa napędy są pod nią na 80 jest problem z wypalaniem mozliwe to jest ze to jest od niedopasowanego sprzętu bo kiedyś miałem innego cd takiego unikata i działało normalnie
    User removed account
    User removed account  
    JacekRusi
    Level 17  
    CD-LG JEST na master DVD-LITEONE JEST NA SLAve z dvd jest troszke lepiej nisz cd ale z cd jest poraszka DMA jest na kazdym ale trybu pio nie moge odpalic
    User removed account
    User removed account  
    Rudolf_
    Level 24  
    ...ehhh
    a czy to aby nie chodzi o to, że przerywa dźwięk w czasie kopiowania mp3 z napędu CD i jednoczesnego słuchania utworów z tej samej płyty?

W takim przypadku to jest niemożliwe by się nie "przycinało" bo głowica lasera biega po wszystkich ścieżkach na płycie przeskakując dane do kopiowania - dane do słuchania itd itd...

Rozwiązanie w tym przypadku jest tylko jedno. Najpierw skopiuj, później słuchaj, chyba że słuchasz utworów z HDD a kopiujesz z CD na HDD i jest ten wspomniany efekt przerywania, wówczas to będzie trudne...
    JacekRusi
    Level 17  
    podczas kopowiania z cd i sluchania mp3 z hdd jest tak ale z dvd jest dobrze
    User removed account
    User removed account  
    JacekRusi
    Level 17  
    ten cd to lg 52 i jest tak samo po zamianie
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    Rudolf_
    Level 24  
    ...no i jeszcze pytanie, czy płyta jest w dobrym stanie, bo jeśli są problemy z odczytem i wchodzi w ruch korekcja, to procesorowi to zajmuje do 100% obciążenia, a wówczas każdy program będzie szarpał.

Ten DVD po prostu pewnie jest młodszy i lepiej odczytuje płytę.
    JacekRusi
    Level 17  
    oki przezyjie to
    Tomano BoSS
    Level 12  
    Kolego JacekRusi...
    Nie baw się w przekładanie taśm, zmienianie zworków, bo to i tak Ci nie nie da !! Z szacunkiem dla reszty kolegów, ale wprowadzili Cie w błąd, wielki błąd.
    Sprawa jest bardziej prosta niż Ci się wydaje, zainstaluj sterowniki do płyty głównej i wszystko wróci do normy, a prędkość komputera znacznie wzroście. Też miałem taki problem i pewnego tak dla ciekawości zacząłem się zastanawiać po co jest ta płytka CD z płyty głównej. Jeśli masz takową płytkę to na niej znajdziesz lekarstwo na Twój problem. Jeśli zaś nie będziesz wiedział gdzie na tej płycie go szukać, idź do najbliższego sklepu komputerowego, powiedz markę płyty głównej, a oni już powiedzą gdzie tego szukać...

Pozdrawiam