Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
HelukabelHelukabel
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Rozwiązywanie problemów z Mp3 Player

deskath 30 Mar 2007 10:29 430453 748
  • #181
    januszs78
    Poziom 10  
    Firmware do S1mp3 Player Wilson Co Ltd ver 9.0.50
    firmware jest widoczny pod oprogramowaniem Mp3 Player Utilities 4.09 pod wczesniejszymi wersjami jest rozpoznawany jako nieprawidłowy.
    Załączniki:
  • HelukabelHelukabel
  • #183
    mr83
    Poziom 10  
    Mam problem odtwarzacz nie chce działac na baterii, tzn. wogole sie nie wlacza . Jesli jest podpiety pod usb wszystkie funkce chodza prawidlowo . Jest to Orion mp-6512 na atj2087. Jesli ktos potrzebuje firmware to mam dzialajacy .
  • #184
    riotor
    Poziom 1  
    witam
    mam problem z odtwarzaczem mp4 Logik Olll 2 gb a mianowicie kiedy chce go wlaczyc to wyswietlacz miga do puki do puty nie puszcze guzika power i wtedy sie wylacza. jak jest podlaczony do komputera to normalnie sie laduje i komp go widzi ale po odlaczeniu nie idzie go wlaczyc.
  • #185
    GUARAN
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam problem z wgraniem Firmware do mojego Creative Nomad MuVo TX SE 1 GB (czarny). Mianowicie dzieje się coś takiego ze w czasie wgrywania firmware wyskakuje błąd "Przekroczono limit czasu semafora". Żaden Firmware nie chce sie grac, a wierzcie mi prubowałem z każdym i wciąż to samo. Zmieniałem Softwary do Creativa od starszych po najnowsze i wciaz to samo wyskakuje. Wszystko oczywiscie wgrywam tak jak nakazano na stronce Creatica te przytrzymywanie play przed wlozeniem do USB i wciaz trzymanie. Po czasie sam wyskakuje info o tym ze STMP3500 wykryto i puszczam przycisk play. robie wszystko tak jak nakazno przy zmianie firmware i wciaz ten semafor. Normalnie juz nie szarpie. Dowiedziałem sie z czasem ze to ten procesorek (chipset) nie chce sie sflashowac i nadaje sie tyllko do serwisu :-( ale neistety ja czasu nei mam na takie cuś. Czy mzoe Ktos wie czy mozna to naprawić własnym domowym sposobem ??
    Oto dane mojego procka w Playerku:
    Sigmatel
    STMP3510
    B144 - TA4
    T01075
    0449
    Musi byc jakis sposob na naprawienie tego w chacie. Moze wyjecia procka czy stykania odpowiednich nozek. Moze ktos sie zna na tym to bardzo bym prosil o odpowiedz i jakąkolwiek rade. Pozdrawiam.
  • #186
    MEGI313
    Poziom 11  
    Witam. Ja równiez mam problem z moim odtwarzaczem mp3 AIGO a215 1gb. Podejrzewam ze to wina oprogramowania. Wiec chodzil sobie poczym nagle przestal sie wlaczac tzn. wlaczyl sie wyswietlacz pojawil napis aigo i sie wylanczal po podlaczeniu do kompa widzial dysk ale pryz probie wejscia na niego wyskakiwal blad we/wy udalo mi sie znalesc program MP3 Player Utilities (AIGO_05FP03_NEWIO_NOFM_Folder2_SDK2.6_ENG_ENG&EUR_V3.293) sformatowal go i wgral firmwer teraz moge wejsc na dysk ale jak wlanczzam playera swieci tlyko wyswietlacz wyglanda na to ze teraz to pendraiw. czy ktos moglby mi pomoc znalesc firmwer do niego? w zalaczniku jest wszystko. Kupilem go w angli nie chce go rozbierac bo niby jest na gwarancji ale narazie nie che go wysylac. pod baateria jest przyklejony numer KVA462263400381. Z gory dziekuje za wszelka pomoc

    PS. w pliku readme na plytce mam cos takiego jesli to pomoze

    This is the customized Windows host software for aigo MP3 Player.

    Firmware requirements for this host include:
    SDK_Base_Version=SDK3.100
    USB_Vendor_ID=066F
    USB_Product_ID=83FB
    SCSI_Manufacturer="aigo"
    SCSI_Product="aigo MP3 Player"
    MTP_Manufacturer="aigo"
    MTP_Product="aigo MP3 Player"

    The firmware binaries shipped with this host, if any, were used to test your host applications and drivers on SigmaTel development hardware. You must replace the SigmaTel binaries with your hardware-specific firmware for proper operation of your player.

    The information for this player is as follows:

    Date=6/14/2006 7:27:56 PM
    Request_ID=5954
    Host_Version=1.675.6.001
    SDK_Base_Version=SDK3.100

    Product_Description="aigo MP3 Player"
    USB_Vendor_ID=066F
    USB_Product_ID=83FB
    SCSI_Manufacturer="aigo"
    SCSI_Product="aigo MP3 Player"
    MTP_Manufacturer="aigo"
    MTP_Product="aigo MP3 Player"

    Company_Name="aigo"
    Copyright_String="Copyright (c) 2005, All rights reserved."
    Updater_Title="aigo MP3 Player Firmware Download"
    Default_Install_Folder="aigo\aigo MP3 Player"
    Start_Menu_Folder="aigo MP3 Player"
    Start_Menu_Updater_Shortcut="aigo MP3 Player Firmware Download"
    Software_Registry_Location="aigo\aigo MP3 Player"
    Background_Title="aigo MP3 Player"
    SPLASH_SCREEN_BMP=DEFAULT
    ABOUT_SCREEN_ICON=DEFAULT
    UPDATE_SCREEN_ICON=DEFAULT
    SEARCH_DLG_AVI=DEFAULT
    LICENSE_STRING="SigmaTel, Inc."
    INSTALLER_GUID=6c4f12e5-4971-491f-a4f2-3a3a34c1c4c3

    Install_Updater=FALSE
    Always_Reboot=FALSE
    Run_Updater_After_Install=FALSE

    Default_Format_Data_Area=FALSE
    Default_Volume_Label="aigo"
    Preferred_FAT=0
    Hide_Chip_Version=FALSE
    Allow_Auto_Recovery_Mode=TRUE
    Always_Force_Recovery=FALSE
    Has_Custom_Support=FALSE
    Low_Nand=FALSE
    Hide_Details_Button=FALSE

    HISTORY
    *********************************
    Host Version : 1.675.6.001
    Submitted : 6/14/2006 7:27:56 PM
    Request ID : 5954
    Comment : V1.00
  • #187
    nemoo
    Poziom 14  
    Witam

    Ma ktoś z Was do odsprzedania jakiś uszkodzony mp3player firmy Z-Cyber Macer. Potrzebuję poprostu sama obudowę

    Pozdrawiam
  • HelukabelHelukabel
  • #188
    rusekwronki
    Poziom 13  
    Witam mam problem z moim MP3 playerem firy Elta model 8022 256 MB. Otoz jak podlaczam jakiekolwiek zrodlo napiecia: czy bateria czy z USB, to pisze PS: nie zawsze, starting.... i mozna czekac jakies 4min albo nie znika. Nie mozna go wlaczyc, nie komunikuje sie z pc. Prosze o pomc z gory dzieki.
  • #189
    Spectrum2
    Poziom 2  
    Witam! W mp3 Mint 512mb+R pierw padł mi jeden kanał, podlutowałem na nowo, potem przy podłączeniu pod piecyk w rowerze jakiś prąd się musiał cofnąć po fonii i mp3 zdechł. Taki sam, ale Manty kumpeli padł ten guzik play-to wlutowałem trochę większy mikrostyk jaki miałem i chodzi. Jakiś czas temu robilem parę sztuk z zepsutymi tymi wichajstrami (lewo,prawo i menu) -badziewie!! Będąc już mądry, że te gówna (wszystkie takie same tylo napis inny, lub soft) a mechanicznie sypią się tak samo, kupiłem KORR-a 2GB. Powiem wam że fajny jest i ma inne rozwiązanie z guzikami (mniej awaryjne) - jak narazie wyczaiłem 2 wady brak radia i nieco wolniejsza ta pamięć flash w nim. Co jak co i tak morda mi się cieszy, bo za cenę 115zł używam go i jako mp3 i transportuję sobie dane np. filmy. Rzeczywista pamięć pod kompem to 1,94Gb W firmware się niebawię, szkoda ryzykować. Żeby to jeszcze było logiczne i pewne jak zrobiłem w DVD Wiwa hd228, (już 3ci soft z koleji v156) hehe Pozdrawiam! Bye73
  • #190
    deskath
    Poziom 12  
    rusekwronki napisał:
    Witam mam problem z moim MP3 playerem firy Elta model 8022 256 MB. Otoz jak podlaczam jakiekolwiek zrodlo napiecia: czy bateria czy z USB, to pisze PS: nie zawsze, starting.... i mozna czekac jakies 4min albo nie znika. Nie mozna go wlaczyc, nie komunikuje sie z pc. Prosze o pomc z gory dzieki.


    Problem z firmware... ;]

    Jeśli odtwarzacz po uruchomieniu zatrzymuje się na napisie "Starting..." wróć do pierwszego postu i działaj zgodnie z instrukcja.
    ^ Oto i odpowiedź na ciągle powtarzające się pytanie... :|
  • #191
    Karolina_16
    Poziom 1  
    mam odtwarzacz WIWA WMP 501, po podłączeniu do komputera pojawia sie informacja "instalacja nie powiodła się, twój nowy sprzed może działać ni prawidłowo"...nie mam do niego żadnej płyty...wiec jak go uruchomic??

    Dodano po 1 [minuty]:

    kontakt na gg: "747754"...
  • #192
    damianwk
    Poziom 1  
    witam mój mp4 niby działa dobrze mogę odtwarzać wszystkie pliki znajdujące sie na nim lecz po podłączeniu do komp. nie wykrywa nic, probowałem go tak zresetować( jak w instrukcji przejeżdżam po nim pęsetka) ale tylko odtwarzacz sie resetuje a na komputerze nic..bardzo proszę o jakaś pomoc.
  • #193
    MEGI313
    Poziom 11  
    Jak pisalem wyzej udało mi sie wgrac inny soft do playera aigo a215 1gb wgralem z aigo a208 niby muzyka gra ale wyswietlacz nic nie pokazuje tlyko swieci na niebiesko potzrebuje firmware 003.101.103 jakies sugestie?
  • #195
    baku11nt
    Poziom 1  
    Bardzo pilnie potrzebuje frimware do Emerson ek 8 128mb POMOCY !!!!!! jezeli ktos by posiadal taki prosil bym o wysłanie oto e_mail:ttuczek(małpa)interia.pl
    lub moj nr gg:1297270

    Dodano po 15 [minuty]:

    wiesiek a napisał:
    Witam
    Mam problem z odtwarzaczem MP3 Creative,a (MuVo TX 512MB). Mianowicie, kiedy go włączam wyskakuje komunikat, że nie ma muzyki, mimo że wcześniej była wgrana (wcześniej wszystko było w porządku - odtwarzacz działał jak należy). Kiedy wchodzę w Settings=>Info, jest tam informacja, że rozmiar pamięci wynosi "Total Space: 0MB", czyli tak, jakby w ogóle nie było pamięci! Po podłączeniu do USB komputera odtwarzacza, pamięć jest wykrywana, ale kiedy chcę skopiować na nią pliki, komputer się zawiesza. Formatowanie też nic nie pomaga...
    Jak można rozwiązać ten problem???
    Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

    Nalezy wgrac nowy soft za pomaca narzędzi i firewala znajdujacego sie na http://pl.europe.creative.com/support/downloads/ pozdrawiam :-)



    :D Dzięki Wielkie teraz moje mp3 znowu działa tyko zjadło mi 100Mb pamięci jak wiecie co z tum zrobić proszę o pomoc.((mój nr gg 6367373)).Dziękuję z góry.....
  • #196
    looco5
    Poziom 16  
    Ludzie pomocy mam mp3 niby coca cola 512 mb i potrzebuje do niego softu może wie ktoś od czegos może pasować lub jak identyfikować te softy z tej stronki co była na początku postu

    Dodano po 1 [godziny] 11 [minuty]:

    acha wersja płytki 1,5
  • #197
    maciekkozi
    Poziom 1  
    Odtwarzacz padł...Potrzebuje full firmware do odtwarzacza z takimi parametrami :
    Samsung 643
    K9LAG08U0M
    PCB0

    no i ATJ2091N,

    Dziękuje bardzo za pomoc, proszę o ew. przesłanie pełnego firmware na maciekkozi(malpa)o2.pl, a jesli jest za duzy to o umieszczenie na jakims serwerze, pozdrawiam
  • #198
    Dran
    Poziom 2  
    Kupiłem MP3 Wiwa WMP 502 Ale W Pudełku Nie Bylo Sterownikow A Mam Windowsa 98 Sa Dostepne Sterwoniki Do Tego Systemu?? Prosze O Odpowiedz Na Forum Lub Na GG 7520376
  • #201
    020292
    Poziom 1  
    mam problem z mp3 thompson lara wlancza sie i dalej nic sie niedzieje mogl by mi ktos pomuc
  • #202
    rusekwronki
    Poziom 13  
    020292 wez zmien softa i powinno byc ok
  • #204
    daniel020292
    Poziom 1  
    mam problem z mp3 thopmson layra256 ktos mi na tym forum powiedzial ze trzeba wgac softa ale ja niedam rady go znales a jak z wasze strony pobieram softa to nieda rady utwozyc folderu w mp3.mogl by mi ktos wytlumaczyc jak go zainastalowac i gdzie go sciagnac za darmo prosze oszybka odp bo mi jest ptrzebne te mp3
  • #205
    HUSARZ
    Poziom 2  
    wITAM
    MAM PROBLEM Z MP3 KORR KMP-221 SZUKAM OPROGRAMOWANIA I NIE MOGę ZNALEźć PROSZE O POMOC:(
  • #206
    karolk7
    Poziom 10  
    Ja ma problem z odtwarzaczem mp3 firmy optimus dokładnie nie wiem jakim. Od jakiegoś czasu jak go podłączam pod USB to zamiast wejść w tryb połączenia to on odtwarza muzyke. Dawniej jeszcze po kilku próbacz wyjmowania i wkładania do portu jeszcze działał. Ale wczoraj już się nie dał połączyć.
  • #207
    aatoms
    Poziom 11  
    standartowy mp3player z FM 1GB...pomijam funkcje pendriva

    zainetresował mnie problem szybkiego zuzucia baterii...zrobilem pomiary.ciekawe, ale podejrzewam, ze jest uszkodzone, szczególnie przy jednym parametrze:(

    oto one:
    Prąd "zero" (wyłączony)=20mA (!)
    Prąd przy rozruchu = 80-100mA
    Prąd pracy 80mA (praca z lub bez słuchawek nie miało wiekszego wpływu)

    chętnie dowiem się, jakie doswiadczenia mają inni uzytkownicy mp3playerów w tym temacie:)
  • #208
    Snikers
    Poziom 24  
    ten z jednego paluszka? sprawdz kondensatory przy przetwornicy i czy nie ma gdzies zwarcia na skotek niestarannego polutowania
  • #209
    aatoms
    Poziom 11  
    tak, jedno małopaluszkowy SAMSUNG

    zrobilem fotke...jest jakis "śmieć" powierzchniowy przylepiony do druku, krzywo i wygląda na przypadkowy...ma R=0.5 Ohma i jest miedzy minusami elekrtolitów...wiec podejrzewam jakis rezystor szeregowy w zasialniu...ciekawe, czy w innych modelach jednopaluszkowych AAA taki "smiec" w ładniejszym ułożeniu występuje:)

    poza tym innych niedociągnięć nie widać, od spodniej strony druku takze:)
  • #210
    matlae
    Poziom 1  
    A mój komp po prostu nie chce wyczaić mojej mp3.( mpower M04 1 Gb).Już mi mózg paruje po kilkugodzinnym grzebaniu w necie.Odpowiedz jest prosta:). Za cienka jestem. To co wrzuciłam ostatnio działa, ale nic nie mogę do niej dorzucić. Nawet ją rozebrałam( i skręciłam:) )według waszych wskazówek i nadal nic.OGARNIA MNIE ROZPACZ:(.Ja chce tylko dograć dwie piosenki.Please.Wiem wiem, ktoś mi napisze poczytaj. Uwierzcie. Poczytałam.Nie ma bata na nią. Albo ze mnie taki specjalista:).Skupie się na zupie. Lepiej będzie