Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Czy da sie podłączyć sub i 2 kolumny do behringer pmh1000???

mniamian 04 Jun 2006 13:29 1305 6
    mniamian
    Level 14  
    Mam power mixer behringer pmh1000 2x 300W mam dwie kolumny ldm 2x 300W. Do tego mixera chciałem podlaczyc suba oczywiscie z dodatkową koncowka mocy. Czy jest taka mozliwosc???
    Armosus
    Level 26  
    Jesli ten mixer ma wyjscie pre-out na suba to jasne ze mozna. Albo wyprowadasz sygnal z wyjsc na kolumny z tego behringera i podpinasz pod wejscia wysokopoziomowe we wzmacniaczu do suba.
    mniamian
    Level 14  
    nie za bardzo zaczaiłem:) moze tak bardziej lajkonikowo;)

Dodano po 3 [minuty]:

mam jakies wyjscia typu: main out L i P.
    Armosus
    Level 26  
    Wyjscie pre-out na suba to takie ktore daje sygnal ale bez wzmocnienia. Jesli masz tylko lewy i prawy to bedzie ciezej. Wzmacniacz do subwoofera musi byc wyposazony w wejscia wysokopoziomowe i wtedy pod te wejscia podpinasz sygnal ktory idzie na kolumny (sygnal do wzmacniacza suba i do kolumn ktory wychodzi z tego powermixera mozna razem polaczyc, nie powinno byc strat).
    mniamian
    Level 14  
    tzn tak. mam w mixerze wyjscie MAIN OUT kanal lewy i prawy. Sa to kanały bez wzmocnienia. Podobno ze pod to moglbym podlaczyc? a jaki wzmacniacz ma takie wejscie wysokopoziomowe?
  • Helpful post
    Armosus
    Level 26  
    Np wzmacniacze do domowych subow, estradowych nie znam modeli.
    To jesli te wyjscia sa bez wzmocnienia to robisz je na takich wtyczka jakie sa we wzmacniaczu suba i tam je podpinasz, sprawa zalatwiona. Tylko ze wzmacniacz do suba musi miec wlasny przedwzmacniacz bo z tego behringera nie bedziesz mogl nim sterowac.

PS. Jak pomoglem to kliknij ten przycisk :)
    mniamian
    Level 14  
    pomogles hehe dzieki oczywiscie w nagrode wciskam...:) na suba bede mial oddzielny wzmacniacz i nim bede starowal.. zamierzam kupic suba Elestry SB 18-400 i koncowke LD-SYSTEMS PA-800 Endstufe 2x650W/4Ohm
    Co sadzisz (sadzicie o tym polaczeniu)???