Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

MP3 - podłączenie pod kable zmieniarki

a.gry 06 Jun 2006 21:20 4638 4
    a.gry
    Level 16  
    Witam:D
    Czy da się podłączyć MP3-ke pod kable zmieniarki , tak aby wykorzystać wzmacniacz radia (oczywiście bez sterowania MP3-ką):?:
    Radyjko firmy Kenwood.
    ArthurCC
    Level 23  
    Dlaczego nie? Rozumiem że odtwarzacz mp3 jest przenośny. W takim razie wystarczy kupic przejsciówkę z jack3,5 na 2x chinch i po sprawie. No chyba że radio nie chce się przełączyć na sygnał zmieniarki bez zmieniarki. Jest klawisz "cd" w radiu?
    juur
    Level 12  
    generalnie da się zrobić, tylko trzeba polutować troche kabelki - oszukać radio, że jest zmieniarka. Kiedyś byłem u dystybuora JVC i powiedzieli, że znajdą mi elektronika coby to zrobił - sam znalazłem taką przejściówke w sklepie internetowym w niemczech. poszukaj, może do twojego radia jest i w polsce, albo niech ktoś(sam) ci ją wykona.
    a.gry
    Level 16  
    Tak jak pisałem to jest Kenwood, a te modele nie załączają wejścia audio bez zmieniarki. Przy radiu jest tylko kabel pod nią w którym jest pewnie we. audio , tylko jak go oszukać aby sie przełączył:?: Złącze jest 13 pinowe, standard w takich radiach. Może ktoś wie skąd pozyskać takie informacje:?:
    a.gry
    Level 16  
    Znalazłem stronke.:D Dzięki za pomoc.

Kończe temat.