Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Grundig 303C - jak je uruchomić bez wyświetlacza?

Mr.B 08 Jun 2006 15:01 1845 7
    Mr.B
    Level 11  
    Witam :-)

Dostalem w/w radyjko od znajomego i chcialem je zamontowac w swoim polonezie ale sprawa jest taka ze nie mam wyswietlacza i nie mam przewodu do stacyjki. Kod mam ale jak mam go teraz wpisac? Czy wogole da sie to zrobic? Czy bez wyswietlacza sie nie odpali?
    Podlaczylem je tylko pod ± no i glosniki i tylko bardzo cicho jakas jedna stacje slychac - a to (jak doczytalem na forum) znaczy ze zakodowane.

Jakies pomysly? Bo najtanszy wyswietlacz kosztuje 60zl a tyle to nie mam :/
    genek75
    Level 20  
    Spotkałem się z przypadkiem jak ktoś miał w skodzie radio SC202 bez wyświetlacza. Radio działało bardzo dobrze ale wszystko było trzeba robić na czuja. Obsługa obsługą ale wprowadzenie kodu bez wyświetlacza ta prawdziwa sztuka bez doświadczenia z takim radiem nie możliwe.
    Może masz jakiegoś znajomego co posiada Opla i pożyczył by wyświetlacz do wprowadzenia kodu, albo spotkałem na elektrodzie schemat układu do kompa który może symulować taki wyświetlacz, ale nie wiem czy działa

Pozdrawiam
    Mr.B
    Level 11  
    Mam znajomego z oplem ale on nie bardzo chce wyjmowac wyswietlacz :/
    Mozna jakos ten kod zdeaktywowac u niego a potem do mnie wlozyc juz bez kodu?
    No i gdzie mam podlaczyc ten kabelek z radia odpowidzialny za podlacznie do stacyjki skoro w polonezie nie mam nic takiego wyprowadzonego?
    SlaweK
    Level 43  
    Nie musi wyjmować wyświetlacza , wystarczy jak u niego podłączysz radio. Warunek że ma kod do swojego radia. Procedura zawieszania kodu jest podobna do wpisywania. Ale odradzam montaż tego bez wyświetlacza, będzie czasem głuchło i nie będziesz wiedział dlaczego bez wyświetlacza. Owszem, można ale jest to mało wygodne, SC202C bez opcji AF (RDS) sprawuje się lepiej bez wyświetlacza.

SławeK
    Mr.B
    Level 11  
    A jak sie zawiesza ten kod? I czy jak zmostkuje +12V z zasilania z +12V ze stacyjki to zadziala?
    genek75
    Level 20  
    Jak połączysz oba plusy zadziała i wszystko będzie dobrze
    A procedura wyłanczania kodu polega na ponawnym wprowadzeniu kodu w rozblkowanym radiu
    Mr.B
    Level 11  
    Alez ja to znalazlem, ale cos mi nie chcialo dzialac. Mianowicie te "----" sie nie wyswietlaly, ale metoda prob i bledow sie udalo :-) Problem byl w tym ze gdy wlacza sie radio z wcisnietym AS (juz po wczesniejszym wpisaniu kodu i wylaczeniu radia) to po pojawieniu sie napisu CODE nalezy go puscic i wtedy pojawia sie "----" i wpisujac ten sam kod deaktywuje sie go calkowicie :-)
    Dzieki za pomoc i juz mam radyjko z opla w moim "poldolocie".