Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pioneer DEH-P8400MP i Error A0

09 Cze 2006 13:26 2537 3
  • Poziom 12  
    Witam,
    wiem ze juz bylo ale zanim zaczne sie bawic w naprawe upewnie sie :)

    No wiec mam problem z ww radiem mianowicie, w momencie podlaczenia (mam je przerobione na kieszen) i uruchomienia czasem chodzi normalnie a czasem pochodzi kilka sekund (odtwarzanie CD) i przerywa a na wyswietlaczu pojawia sie Error-A0 (i dziala tylko tuner) po tym plytki nie da sie wyjac bez odlaczenia zasilania bo po samym zdjeciu i zalozeniu panela radio wlacza sie na sekunde (zaswieci sie wyswietlacz) i wylacza sie. Tak jest przez jakis czas, czyli wlaczam radio a ono sie wylacza i tak w kolo... po jakims czasie wszystko wraca do normy, radio sie wlacza i cd dziala ok... Dzieje sie tak czasem ze 2 razy dziennie czasem wcale...

    Sprawdzilem juz tasme laczaca naped z plyta glowna, zasilanie radia, przeczyscilem laser ale wciaz mam ten problem, czytalem ze niektorzy mieli problemy z dioda zenera zasilajaca cd i po wymianie dziala ok, myslicie ze mozna od tego zaczac pomiary ?

    P.S. jesli sprawdzic cos jescze to napiszcie dokladnie co

    Z gory dzieki za odpowiedz.
  • Spec od car audio
    Error A0 - problem z zasilaniem napędu CD.
  • Poziom 2  
    dokładnie jak przedmówca potwierdzę że kod a0 to problem z elektryką urządzenia tak przynajmniej mówi karta płędów producenta. w rzeczywistości problem może być bardziej złożony. zostaje jedynie serwis ale to kosztuje. mogę polecić gościa z allegro, naprawia sprzęt za 25zł + części jakich urzyje. jest dobry. jak coś to wpisz w dziale caraudio-radioodtwarzacze-i w wpisz w wyszukiwarkę naprawa pojawi się tylko jego aukcja.
  • Spec od TV
    jak czytam takie wpisy jak powyżej kolegi mariaczi to się przestaję dziwić że niektórzy ludzie mający pojęcie odchodzą z tego forum.