Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Antenka do transmitera FM - ma to sens?

cartball 13 Jun 2006 16:14 1767 8
    cartball
    Level 11  
    Witam
    Od razu pisze że nie znam się zbytnio na tym więc nie bijcie !!! Chciałem się spytać czy istniała by możliwość dorobić do transmitera FM antenkę która była by umieszczona bliżej anteny zewnętrznej auta lub była podłączona bezpośrednio do radia co teoretycznie poprawiło by jakość przesyłanego sygnału.
    denzi_
    Level 11  
    No właśnie, czy pomysł kolegi jest wykonalny i coś da??
    cartball
    Level 11  
    coś mi się zdaje że raczej nikt nie potrafi nam pomóc
    forestx
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Ale na czym polega problem? Kiepsko działa, sa zakłócenia czy ...?
    Miałem cuś podobnego i waliło z taką mocą że można było słuchać w samochodzie jadącym za mną (do 50 m).
    cartball
    Level 11  
    są zakłucenia przez cały czas na wyłączonym i włączonym silniku, więc nie zależy to do pracy samochodu. Dziwne bo akurat na tych częstotliwościach które obsługuje u mnie nie nadaje zadna stacja, dlatego pomyślałęm czy można zrobić do niego antene i połączyć ją z anteną samochodową bądź wpiąć ją bezpośrednio do radia. Może wtedy odbiór by się poprawił ??
    forestx
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Idąc dalej tym tropem: jakiego typu są te zakłócenia. Coś się "nakłada", charczy, piszczy, szumi?
    denzi_
    Level 11  
    Więc idąc dalej tym tropem muzyke słychać jakby był słaby sygnał, szumi, syczy jak np RMF-ka w nie których regionach nie jest stereo, coś w tym stylu.
    cartball
    Level 11  
    U mnie jest podobra sytuacja jak u kolegi @denzi_
    denzi_
    Level 11  
    I co wiadomo co robić w tym kierunku?