logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Maszyna do szycia Arka Radom 809P nie wyciąga nitki z bębenk

polini 18 Cze 2006 13:54 12758 3
REKLAMA
  • #1 2739566
    polini
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Kupiłam nową maszynę do szycia. Za pierwszym razem udało mi się wykonać krótki ścieg, ale przy zmianie ściegu zerwała się nitka i teraz nie mogę wyciągnąć nitki z bębenka. Jak powinien być ustawiony kosz? W mojej maszynie wygląda to tak, jak na załączonym obrazku. Czy nie powinien być całkiem na dole? A jeśli to nie wina kosza, to co mam zrobić?
    Załączniki:
    • Maszyna do szycia Arka Radom 809P nie wyciąga nitki z bębenk PICT0178.jpg (182.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2740085
    axxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 1708
    Witam!
    W tej maszynie chwytacz pracuje wahliwie obracajac sie tylko o kat 180°.Aby wyjac lub wlozyc bebenek nalezy zawsze doprowadzic igle w gorne polozenie.Naplatanie gornej nitki w bebenku nastepuje wowczas gdy nitka gorna ma mniejsze naprezenie w stosunku do nitki dolnej.Jezeli maszyna naplacze nici i sa trudnosci z jej wyjeciem lub zablokuje sie chwytacz i nie mozna obrocic kolem glownym wtedy nalezy odbezpieczyc te dwa czarne dinksy w celu uwolnienia chwytacza i wyjac resztki nici ktore dostaly sie do wewnatrz i blokuja maszyne.Po ponownym zlozeniu chwytacza wlozyc bebenek i dobrze go zatrzasnac , teraz krecac kolem glownym jednoczesnie trzymajac za nitke gorna doprowadzic do wyjecia nitki dolnej.Nastepny etap to regulacja nici.Wszystko to opisane jest w instrukcji obslugi maszyny.
  • REKLAMA
  • #3 2742203
    polini
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dzień dobry!
    Wszystko fajnie, ale nie o to chodzi. Umiem czytać, więc instrukcja nie stanowi problemu. Jak widać na zdjęciu, nie ma w bębenku ani kawałka zerwanej nitki. Rzecz w tym, że chwytacz nie łapie nitki!!!
    Próbowałam nawet obniżyć trochę igłę, ale to nic nie dało!
    Pozdrawiam.
  • #4 2743415
    axxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 1708
    Aby dokonac diagnozy tej usterki musisz postapic nastepujaco :
    - wsunac igle do igielnicy do samego konca /sprawdzic czy igla jest
    prawidlowo wkrecona/ jezeli jest ok.to dalej
    - obrocic kolem glownym az igla znajdzie sie okolo 2-3 mm przed plytka
    sciegowa w tym samym czasie zabki transportera musza chowac sie
    pod plytke jezeli tak jest tzn. ze igielnica sie nie cofnela a przyczyny
    nalezy szukac w ustawieniu chwytacza
    -zdjac plytke sciegowa i pokrecajac kolem glownym doprowadzic igle
    w dolne polozenie nastepnie krecac dalej uniesc igle okolo 2 mm z
    dolnego polozenia i teraz ostrze chwytacz powinno byc dokladnie nad
    oczkiem igly jezeli tak nie jest nalezy chwytacz doprowadzic do takiego
    punktu luzujac sruby trzymajace chwytacz.
    I jeszcze raz zwracam uwage na prawidlowe zalozenie igly.
REKLAMA