Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    kris00
    Level 10  
    Mam centralny zamek ze sterowaniem z kluczyka i chce dorobić domukacz szybek magicar

Potrzebuje się dowiedzieć gdzie jest sterownik centralnego zamka i/lub odbiornik zdalnego sterowania sterujący centralnym zamkiem, ewentualnie namierzyć przewody na których pojawia się impuls otwarcia zamknięcia.

Ewentualnie profilaktycznie dla potomnych jak ktoś ma cały schemat sterowania szybek i centralnego zamka niech zapoda jak by się miały pojawić jakieś komplikacjie podczas zabiegu wszczepienia owego modułu

na elektrodzie jest ponoć niekompletny schemat Punto 2 i nie wiem czy jest sens go ściągać

Jak ktoś może pomóc to będzie wdzięczny
    Remik71
    Level 24  
    Przewody sterujące centralem znajdziesz przy lewym przednim słupku. Nie pamiętam czy sterowanie jest + czy -, ale na dwóch przewodach. Ja zainstalowałem moduł domykania szyb MD-2 (AMT). Punto II nie ma tzw. komfortu i wydłużenie impulsu zamknij nie domyka szyb.
    Pozdr.
    Anonymous
    Anonymous  
    kris00
    Level 10  
    a czy trzeba to sterowanie centralnym zamkiem separować diodami czy nie ???

wszystko jest fabryczne i szyby i centralny zamek, tak jak wyszlo z fabryki nic nie było zmieniane.

tak samo szyby wypadało by odseparować chyba diodą żeby prąd szedł tylko w kierunku silnika szyby, a żeby nie szło w strone komputera

do szybek przypne sie na słupkach przy wejściu do przelotki drzwiowej bo tam chyba będzie łatwiej i szybciej rozebrać
    Anonymous
    Anonymous