Witam, postanowiłem troche uaktualnić swój stary sprzet by móc go używać w pracy, pare kroków już zrobiłem jednak tym najważniejszym chyba jest wymiana procesora na mocniejszy, niestety nie znam sie na tym kompletnie a informacje w internecie nie są dla mnie wystarczajaco jasne.
Otóż aktualnie na płycie mam procesor Intel Celeron 633 Mhz / 128 kb cache / szyna 66 Mhz / 1,7V na S370
wiem że te wartości są wazne i że zależne od nich są parametry ewentualnego nowego procka, jednak ja nie mam pojecia w jaki sposób stwierdzić na podstawie tych danych, jaki inny, mocniejszy procesor moge kupić
Chcialbym, aby było to coś przekraczającego już bariere 1 Ghz, jednak nie wiem czy w 100% to zadziałałoby
Prosze o rady, jaki procek mam kupić???
z góry dzięki
Otóż aktualnie na płycie mam procesor Intel Celeron 633 Mhz / 128 kb cache / szyna 66 Mhz / 1,7V na S370
wiem że te wartości są wazne i że zależne od nich są parametry ewentualnego nowego procka, jednak ja nie mam pojecia w jaki sposób stwierdzić na podstawie tych danych, jaki inny, mocniejszy procesor moge kupić
Prosze o rady, jaki procek mam kupić???
z góry dzięki