@network1, masz trochę racji, ale tylko trochę ! Faktycznie urządzenie jest bardzo popularne, ponieważ jest tanie i jest uniwersalne. Jednak, jeżeli masz polegać tylko i wyłączie na tronado, to marnie to widzę. Dlaczego? Chociaż z powodu bardzo długiego czasu oczekiwania na aktualizacje. Sam mam wielki sentyment do tego boxa, i używam go do dzisiaj, ale mam też na wszelki wypadek JAF'a.
Powinien wypuścić SmartCard z czytnikiem dla tych co nie mają w boxach a dla tych co mają(chyba większość)same karty jak w Infinity i już.Dopłaciłbym bez protestu 100-200PLN w zamian za częste i istotne aktualizacje oraz utrzymanie supportu .
Oczywiscie smart-card inaczej lezy po calosci - Raskal bedzie deptal mu po pietach.
Przyznam sie ze UFS u mnie tez coraz rzadziej pracuje. Nokie glownie robie na mt-boxie. Moze raz w tygodniu/miesiacu cos podzialam na ufsie. Tez z sentymentu. Po aktualizacjach HWK moze sie duzo zmienic - mam orginal.
no ba ale nowa aktualizacja i tak nie działa tak jak powinna, w dalszym ciągu nie ściąga np simlocków z 1600 . Trzeba zczytać kody i wklepywać recznie .
@lukmar, co prawda to prawda ! Ale powiem Ci, że ostatnio chciałem zrobić smoka jafem z tego modelu wersja softu 04.04 i też nie poszło Musiałem kod wklepać. Przypadek, czy cuś
jop moje też mają wszystkie sw 4.04 i na 20 sztuk ani jedna ni drgnie wszystko trzeba klepać. hehe ciekawe co bedzie jak ludzie kodami poblokują przyjdą do mnie a ja powiem że nie "potrafię ściągnąć sim locka buahaha" .
To co jest do wszystkiego to jest do niczego = tornado + HWK bedzie trzeba za nowym sprzetem do noki się rozejżeć
Zaniżająć softa łatwo odblokujesz 1600 po kablu potem możesz wrócic do wyższej wersji wedle uznania. Co nie zmienia faktu ,że UFS coraz bardziej "odstaje" od konkurencyjnych boxów.
Raskal i tak nie odpuści, obiecał i słowa dotrzyma, do tego też dochodzą względy $$ On zapłaci grosze dla dobrych cr4ckerów za obejście zabezpieczeńoraz kolejny cr4ck
Dla Raskala to nie problem, a i dotrzymuje swego. Wykończy Narrego, Gobiego i Odia_the_ultimate. A odnośnie HWK i HWK Trial. HWK Oryg. są "Made by Narresh" a Trial "Made by Raskal"
cinekk wrote:
a sprzedaż JAF'a utrzyma się na równie dobrym poziomie
Mnie z kolei dziwi to baaardzo. W końcu 3rd Party Team (Narresh, Gobi, Odia) oraz chyba GSMInternational (Prodigy) co chwile wypuszczają za free wsady do JAF'a. Bądź sami, bądź odkupują od MmBox_Ru (czy jakos tak sie on zwie). A skoro są wsady i PCB no to... od razu home-made-clones. Swoją drogą JAF Trial'e kto wypuścił ??? Ktoz zgadnie - łapki do góry.
[quote="cinekk"]Wystarczy popatrzeć jak od czasu porażki HWK Sarasowy produkt odchodzi w cień a każdy na JAF'a się przerzuca, Raskal miał nosa przechodząc na strone JAF'a, zresztą miał racje{/quote]
No nie wiem, dla mnie JAF ma sporo wad. Począwszy od powolnego działania, aż po to iż jego "zabezpieczeniem" jest ATMega 128L. Wogóle polityka Odeon Team (JAF) jest śmieszna. Kupujesz BOX'a oryginała i zaraz musisz kupić P-Key, bo ktoś s-k-r-a-c-z-y-ł i chca "wyeliminować klony". Dobra, ale użyjcie do tego jakiejs porządnej karty do zabezpieczenia np. takiej jak w Cruiserze. Chyba głupszym pomysłem na zabezpieczenie byłoby tylko użycie HASP Alladin starego (nie HL) albo "dongla" na LPT z kilkoma zwarami
Nie wiem, dla mnie na chwilę obecną IDEALNYM box'em do Nokii (i nietylko) jest MT-Box, bo maja jasna polityke postępowania z klientami, dobry support no i są pewni. Z resztą Andro i Griffin-Team nie zawodzi 3 lata supportu starego Griffin Box'a, teraz dobry support i dobre zabezpieczenie produktu.... TO JEST SPRZĘT
cinekk wrote:
bo Sarasowcy widocznie nie potrzebowali kolejnego do podziału i zostawili go z masą HWK które odrzucili pomimo tego że były ok... a sami shit z "Self destructed" itp. kwiatkami sprzedawali odrzucając Raskala i jego HWK z projektu.
Każdy chce zarobić i pchnąć swoje... to chyba normalne. A chłopaki poprostu sie nie dogadali co do kasy... zawsze tak jest...
cinekk wrote:
Zresztą świat GSM zawsze był i będzie światem wojen
Dokładnie. Chociażby:
3rd. Party Team Vs. Raskal
Zulea Vs. The_laser
Delok Vs. Sanchez
network1 wrote:
pierwsze slysze ze urządzania Sarasa idą w cień jest to jak narazie najbardziej popularne urzadzenia do telefonow ktore jest praktycznie w kazdym serwisie
I robi co najwyżej za HUB'a albo za interface do USB-Smarta. Nie wiem do czego sie ta platforma cała nadaje... chyba tylko do samsungów...
UFS_DCTx_BB5 - koszmarnie tepy program nawet nie ma opcji aut. wyboru product profile (!)
UFS_KZF - podziwiam ludzi, którzy mogą tego używać - program do NICZEGO się nie nadaje. Brak obsł. CID49 bez TP... no i niejasna wg mnie obsługa
UFS_LG_GSM - ok, tu nic nie zarzuce
UFS_SAM - ok, tu nic nie zarzuce
UFS_ATRZ / UFS_RTP - koszmarna obsługa - jedyny plus to z e raz tym postawiłem P910i uwalonego softem zulei