Witam i chcialbym sie dowiedziec czy istnieje poprawy dzwieku tego wzmacniacza. Umiescilem ten temat tutaj poniewaz jest to wzmacniacz samochodowy natomiast ja osobiscie mam go w domu w starych glosnikach komputerowych firmy Genius SP-718.
Ztego co mi wiadomo jest to wzmacniacz o mocy 2*22W (zasilam ten uklad zasilaczem niestabilizowanym na wyjsciu 12V/2A/24VA
Jestem laikiem w tych sprawach wiec nie wiem nawet od czego mam zaczac
Z tego co wyczytalem na forum aby poprawic jakosc basu trzeba wymienic filtr dolnoprzepustowy obok kostki TDA1552Q znajduje sie kondensator o pojemnosci 2500 uF 25V czy jest mozliwosc wymiany go na wiekszy czy poprawilo by to jakosc dzwieku ?
Co do znieksztalcen harmonicznych istnieje mozliwosc ich zredukowania ? wiem ze ten wzmacniacz ma dosc wysokie rzedu 10 % ..
Wszystkie pomysly/ sugestie prosze przedstawicz w swoich odpowiedziach na ten temat
Prosze o Pomoc !
Ztego co mi wiadomo jest to wzmacniacz o mocy 2*22W (zasilam ten uklad zasilaczem niestabilizowanym na wyjsciu 12V/2A/24VA
Jestem laikiem w tych sprawach wiec nie wiem nawet od czego mam zaczac

Co do znieksztalcen harmonicznych istnieje mozliwosc ich zredukowania ? wiem ze ten wzmacniacz ma dosc wysokie rzedu 10 % ..
Wszystkie pomysly/ sugestie prosze przedstawicz w swoich odpowiedziach na ten temat
Prosze o Pomoc !