Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

problem z rometem pomocy!!!!!!

dobek_18 02 Lip 2006 21:04 3582 6
  • #1 02 Lip 2006 21:04
    dobek_18
    Poziom 2  

    mam problem robiłem remont swego rometa wymienilem cylinder tlok lożyska itp . oprocz wału ! wał wziołem od kolegi leżał u niego pare lat ale nie wiedzial czy jest sprawny ! po złożeniu romet nie chce odpalić iskrownik gażnik świeca wszystko nowe a i tak nie chce odpalić coś tam łapie ale nie zapali czy może być to wina wału może być przestawiony na czopach ???? proszę o pomoc !!!!!!

    Dodano po 1 [minuty]:

    jak sprawdzić czy wał jest przestawiony ?????????????

  • #2 02 Lip 2006 21:05
    fredpostrach
    Poziom 27  

    przepraszam a ten romet ma wejscie scart czy chinch ?

  • #3 02 Lip 2006 22:23
    dobek_18
    Poziom 2  

    jak romet może mieć wejscie ????? co pan piszeee!!!!!!!

  • #4 02 Lip 2006 22:29
    fredpostrach
    Poziom 27  

    oczywiscie zartowałem i przeprosiłem na wstepie ale to nie to forum.


    p.s
    ...........................

  • #5 02 Lip 2006 22:31
    tengu
    Poziom 21  

    Możliwe, że to jest wał od "komara" i za chiny ludowe wtedy nie odpali - oczywiście, jeżeli chodzi o rometa z silnikiem 2-u biegowym. Porównaj ze starym wałem, w którym miejscu jest wycięcie na klin. W najgorszym wypadku, można podpiłować koło magnetyczne. Uszczelniacze wału wymieniałeś (ZIMERINGI - nie wiem jak to się pisze)?

  • #6 04 Lip 2006 18:33
    gugul1978
    Poziom 18  

    a dobrze załozyłes tłok powinien isc strzałką do wydechu sam tak kiedys sie pomyliłem i tez za nic nie odpalił sprawdz w którym miejscu otwiera sie przerywacz powinien na samej górze

  • #7 23 Lip 2006 12:40
    pyton
    Poziom 21  

    Witam!
    Ustawiłeś zapłon? jesli nie to zrób to bo to podstawa. Jeśli nie wiesz jak to skożystaj z tego:

    http://www.motorower.skutery-motocykle.pl/zaplon.html

    jeśli nie masz szczelinomieża to jest to grubość 2 żyletek i tłok nie jest u samej góry tylko kilka milimetrów przed samą górą;p zresztą ja ustawiam wszystko na "oko" i chodzi naprawde ładnie:) może to być także wina cewek i magneta...

    Gaźnik wyczyść i ustaw go... możliwe ze źle go ustawiłeś i dlatego może "łapać" a nie wchodzi na obroty...

    Co do świecy... Nowa nie znaczy dobra... spotkałem sie z przypadkiem gdzie nowo kupiona świeca była uszkodzona (miała bicie) ja stosuje świece NGK lub ISKRY

    Pozdrawiam!

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME