Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

LENCO CS-200 niedziała CD/mp3

kodziu 05 Jul 2006 14:45 1924 5
    kodziu
    Level 10  
    Witam wszystkich

Mam radio samochodowe LENCO CS-200 w którym przestał działac CD tzn. plyty wchodza zaczynaja sie kręcic soczewka lasera pracuje ale nicwiecej sie niedzieje na wyswietlaczu wyswietla sie tylko S-CDP i migaja trzy poziome kreski --- wtedy niereaguje na EJECT dopiero po wył. i ponownym wł. wysuwa płyte czasami pokazuje ERROR2 a na dodatek od wyciagania mechanizmu urwały mi sie dwa kabelki które wychodza z płyty głownej do CD pomaranczowy i czerwony moze ktos by mógł cos poradzic przysłac zdiecie gdzie te kabelki podlutowac. Zgury dzieki za pomoc i pozdrawiam.
    Paweł007
    Level 22  
    CO do tego że niechce czytać to może laser jest zużyty i trzeba go wyczyścić lub może te kabelki zawinily od czego one są. znajz schecmat do tego i podlutuj je.i sprubuj wyczyścić laser powinnio pomóc

Dodano po 4 [minuty]:

no schematu na elce z tego co widzialem niema i w googkach teżniebyło ale podczep się ddo tematu https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic218190.html i zapytaj kogoś na pw powinni cos doradzić jak pomogłem to wciśnij pomóż
    kodziu
    Level 10  
    Niestety czyszczenie nic niedało jest to samo a co bedzie jak wymienie laser na inny czy to ma jakies nznaczenie na starym pisze tylko FGS4 a na takim innym co posiadam FGS10
    Paweł007
    Level 22  
    A ten FGS10 to jest od tego samego modelu jeżeli pisze coś innego to moze niepasować chyba ze sie wszystko zgadza i pasuje wszystko to co innego wtedy ale wątpie jabym niewkladał innego tylko poczyścił ostroznie ten co jest w srodku i powinno dzialąć a co z tymi kabelkami moze to włąsnie przeznie niedziałą jak były na swoich miejscach to dzialąlo??
    kodziu
    Level 10  
    Kabelki jak były przylutowane to tez nie dzialało a ten drugi laser FGS10 to z innego mechanizmu CD/mp3 wygladowo sie nie róznia.
    Paweł007
    Level 22  
    no podobne one moze sa ale napewno inne i watpie zeby na tym 2 ciagnola ale nic nieeiadomoc choc watpie to ze jak byly przylutowane i niedzialało to nieznaczy ze juz niepotrzebne sa przylutuj je. Sprawdz moze gdzies jest sciezka przerwana albo tasma od laserwa uszkodzona