Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

PANASONIC TX-21T1EE---dziwne załączanie

Marekk 10 Lip 2006 16:59 885 1
  • #1 10 Lip 2006 16:59
    Marekk
    Poziom 17  

    Telewizor po naprawie pionu--wymieniony TA7838 po włączeniu włącznikiem sieciowym na obrazie (w kolorze różowym ) tylko czarna pozioma kreska na 2/3 ekranu- brak wizji i fonii.Wystarczy załączyć program pilotem lub lokalną klawiaturą i jest wszystko OK.Po wyłączeniu na St-by , nie ma takiego problemu.Tylko przy wyłączeniu wyłącznikiem sieciowym.Nadmienię,że jest to już trzeci telewizor z takim samym zachowaniem i po takiej samej naprawie.Nasuwa się wniosek że to normalne ale chyba nie bardzo.Klienci zażegnują się ,że przed naprawą takowego efektu nie było,ale w dzisiejszych czasach ludzie potrafią nie wyłączać telewizorów wyłącznikiem sieciowym latami.

    0 1
  • #2 11 Lip 2006 18:08
    Marekk
    Poziom 17  

    Problem częściowo usunięty.Zacząłem szukać możliwości wejścia w tryb serwisowy.Na ekranie wyświetlał się napis CHK o czym zapomniałem napisać.Ponieważ nie mogłem wejśc w tryb serwisowy próbowałem różnych kombinacji, które znalazłem na forum.Jwedyna reakcja to kombinacja klawisza -VOLUME(z klawiatury lokalnej) i OFF TIMER z pilota pojawił się napis SELF CHECK
    1 OK 25
    2OK F1
    1C
    04
    Po tym manewrze zginął napis CHK ,telewizor włącza się normalnie.
    Natomiast zaobserwowałem następne problemy:
    nie można regulować parametrów obrazu z pilota(zawsze wraca do regulacji głośności) z klawiatury lokalnej OK.
    Brak telegazety----reaguje na pilota ale wyświetla tylko czarne tło
    Może ktoś wie jak wejśc w tryb serwisowy- próbowałem już chyba wszystkich możliwych kombinacji znalezionych na forum i nic

    0