Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Grzeje się ? audi b4 1.9 td ( AAZ silnik)

wojtek% 11 Jul 2006 21:38 2725 3
    wojtek%
    Level 11  
    Witam, problem polega na tym że samochód się grzeje normalna praca to 90C-95C przy normalnej jeździe do 100km/h . Przy 150 km/h temperatura wzrasta 115 C. Po kupnie samochodu, nie wiedziałem ile przejechał poprzedni właściciel na pasku rozrządu więc postanowiłem go wymienić. W trakcie wymieniania paska za uwarzyłem że ustawienie na tłoku pierwszym jest inne niż w programie autodata. Ustawiłem wszystko tak jak w programie. Gdy odpaliłem samochód, chodził inaczej( był silniejszy, szybsza praca). Pomyślałem ze termostat, wymontowałem go i jeżdżę bez i nadal się grzeje.:cry:

jeśli ktoś ma instrukcję do montażu paska rozrządu do silnika aaz audi prosił bym o podanie.

Za wszelką pomoc dziękuję
    bajer1
    Level 27  
    Witam a ja wiem ze nie można wywalić termostatu bo termostat przełancza obieg z małego na duży a nie ma go to gdzie płynie płyn czyżby do chłodnicy???
    Kris52
    Level 21  
    Sprawdź chłodnice. Tak miałem w swoim aucie.Przy normalnej miejskiej jeździe oki dopiero jak wyskakiwałem na trase i mi się spieszyło to byłem w stanie zagotować płyn. Pozdrawiam
    wojtekryba
    Level 32  
    wybyduj pompe wody dokładnie sie jej przyjżyj będziesz wiedział w czym problem.

powodzenia.