Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TV SANYO C21EF63EX po załącznieu sam sie po chwili wyłącza

rafald88 11 Jul 2006 22:02 1468 6
    rafald88
    Level 17  
    tak jak w temacie.Posiadam taki Tv.Usterka polega na tym ze jest tv w standby-u.Po nacisnieciu przycisku programu tv załącza sie(wskakuje obraz i dzwiek )i za jakies 3 sekundy powraca do standby.I tak za kazdym razem po włączeniu TV.Wymieniłem elektrolity po stronie wtornej i peirwotnej przetwornicy i nic nie pomoglo.Napięcie 5V jest stabilne przed i po załączeniu.Co to moze byc?Pozdrawiam
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
    rafald88
    Level 17  
    wiec tak:zimne luty były i wydaje mi sie ze juz zostały usunięte.Po odpięciu tranzystora WN i wpięciu zarowki przetwornica załącza sie i po chwili wyłącza.Podczas obciązenia jakie powinny być napięcia?bo jest ich tam troche na wyjściu przetwornicy.
  • Helpful post
    SONIAK12
    Level 23  
    Witam
    Sprawdź rezystory w obwodzie protect - takie wysoko omowe - okło 100 - 150kOHM. Często bywa, że tak naprawdę nic sie nie uszkodziło fizycznie w Tv, a sam układ protect się uszkodził, któryś z rezystorów w tej gałęzi dostał przerwy - i z objawów opisywanych przez Ciebie tak to może wyglądać.
    Nie pamiętam dokładnie które to R (chwilowo brak schematu), ale jak sobie nie poradzisz to jutro poszukam mapy i odpiszę.
    Pozdrawiam Soniak
  • Helpful post
    ainog
    Level 16  
    Prosze sprawdzić protect od napięcia 130 v i od 210v wzm.wizji lub sprawdź inne posty tam są odpowiedzi.Ściągnij schemat niedawno miałem podobny efekt był uszkodzony rezystor protectk 200kom od napięcia 210v.powodzenia.
    rafald88
    Level 17  
    strzał w dziesiątke!r592 uszkodzony.Po wymianie TV pracuje bez zarzutów.Pozdrawiam i dziekuje.Temat zamkniety