Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

samoczynne wzbudzanie sie alarmu

Krzycho78 12 Jul 2006 18:04 1926 3
    Krzycho78
    Level 2  
    Witam,

jakis czas temu (w zimie) padl mi alarm ALCATRAZ AC300 HC Small i postanowilem kupic nowy. Padlo na alarm ze zdjecia, byl tani i spodobaly mi sie jego piloty. Przy montazu wykorzystalem istniejaca instalacje, wszyskto bylo pieknie ale do czasu :|
    no coz ale do rzeczy:
    jak auto postoji w sloncu i nagrzeje sie, alarm uaktywnia sie :(
    i stad moje pytanie jaka moze byc przyczyna tego!!!:?:

aha na dzien dzisiejszy w samochodzie zainstalowana jest centralka alarmowa + syrena z wlasnym zasilaniem + podpiety jest fabryczny centralny zamek. Ultra dzwieki i wstrzasowka sa odpiete ale alarm dalej uaktywnia sie po nagrzaniu wnetrza auta

Dane:
    - alarmem AY-928 (taki symbol jest na instrukcji obslugi)
    - mercedes 190 (w201)

przepraszam za jakosc fotki ale byla robiona telefonem
    samoczynne wzbudzanie sie alarmu
    Klimat
    Level 20  
    Wydaje się,że może załączać się włącznik w drzwiach lub pod maską z powodu odkształcenia się blach po nagrzaniu.Sprawdż czy po uruchomieniu się alarmu zapala się lampa wewnętrzna,jesli tak to czujnik drzwi,jesli nie,to maska.
    grzesp79
    Pupil
    ja też szukałbym na krańcówkach a szczegulnie jeśli jest plaskikowa pod masą (postaraj się trochę wykręcić)
    emel2
    Level 17  
    Witam
    Krancowki albo elektronika centralki(niestety).Przy klikudziesieciu stopniach moga cuda pojawiac sie(cholernie trudne do zlokalizowania).Poczynajac od kiepskiego stabilizatora,elektrolitow ,zlych lutow,bledow w procesorze...Prawie wszystkie alarmy robi sie na prockach PIC-zarowno te markowe jak i tania chinszczyzna za kilkadziesiat zlotych.,,Na stole" wszystkie ,,chodza" ale juz zainstalowane w pojezdzie...nie zawsze.Ja bym sprobowal w taki upal odlaczyc tez wyzwalanie z drzwi -moze cos sie wyjasni.
    Pzdr.
    Mariusz