Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

gdzie TX i RX i GND w Gm350

djbodzio 14 Jul 2006 15:50 1468 4
    djbodzio
    Level 15  
    sory czy moze mi ktos podpowiedziec bo czytalem rozne teksty i wszedzie inaczej opisane juz jestem glupi zrobilem riba na max 232 z tej stronki http://dw.ham.dmz.ro:8080/downloads/motorola/ham.dmz.ro.max232rib.gif ale do ktorego pinu w radiu podpiac tx i rx gnd dam do masy radia prosze o podpowiedz
    djbodzio
    Level 15  
    sorki zerknij na ten schemat co mam zrobiony rib czyli gnd na 4 pin a tx i rx na jakie ? bo tu masz troche inaczej chyba ze na wtyczke patrze z innej strony bo na 4 pinie jest prawie 6V co idzie do mikrofonu juz zglupialem calkiem :cry:

Dodano po 4 [godziny] 59 [minuty]:

kiedys to bylo forum ale teraz szkoda slow wescie swoja wiedze do grobu tam wam sie przyda nara pozdrawiam :cry:

No było.. i po polsku userzy umieli pisać poprawnie.. a teraz... /sp5it/
    djbodzio
    Level 15  
    dzieki za pomoc poradzilem sobie sam musialem polaczyc razem tx i rx i do 7 pinu rj 45 Gnd do minusa zasilania radyjka na programie Professional GP300 GM300 CPS ma klopoty z polaczeniem natomiast na Motorola GM350 Conventional Radio RSS smiga ladnie :D mam kolejne pytanie jak zrobic na wiecej kanalow mam gm350 z wyswietlaczem i te ponoc sie da na 125 teraz mam 11 jest to mozliwe w warunkach amatorskich i tym programem
    djbodzio
    Level 15  
    ok wszysto opanowalem sam mam 126 kanalow:D temat mozna wykasowac