Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Roadstar CD-655 - brak fonii z CD - pomocy!

zbyhol 15 Jul 2006 14:21 1017 11
    zbyhol
    Level 18  
    Radyjko z MP3 - badziewie jakich mało ale musze naprawić. Radio działa bez zarzutu, niestety brak dźwięku z CD. Po przełączeniu na odtwarzacz - cisza, czy to płyta audio czy MP3. Na wyświetlaczu wszystko gra ale w głośnikach nic. Poprawiłem już wszystkie podejrzane luty i zaczęło czasami zaskakiwać na kilka lub kilkanaście sekund. Jest non-stop załączone i czsasami zagra mimo iż sie do niego nie dotykam. Przelutowałem procesor - nie pomoglo. Schematu do tego znaleźć nie moge. 3 dni już nad tym siedze. Może ktoś miał podobne objawy?

Dodano po 2 [godziny] 28 [minuty]:

Dodam jeszcze, że sygnał z CD jest i wchodzi do procesora. Tylko nie wiem co sie z nim dzieje dalej.
    Kaldi
    Level 11  
    u mnie pomogła naprawa jednego,ze stabilizatorów na diodie zenera i tranzystorze.to jest najczęstsza przyczyna tego typu awarii w tanich radiach z odtwarzaczem cd.
    zbyhol
    Level 18  
    ale wydaje mi sie, że przy takiej usterce dźwięku ni byłoby wcale a tutaj czasami sie odzywa.
    Kaldi
    Level 11  
    czy sygnał dzwiękowy jest na wyjściu z cd-ka przed prockiem???
    LWD11
    Level 31  
    Może przelotki.Spróbuj "ponaginać" płytkę i zaobserwuj czy się coś dzieje.To jest "radio" cudów, logika tu może na wiele się nie zdać ,wszystko tam może być, POWODZENIA :D
    zbyhol
    Level 18  
    Tego już próbowalem ale dzięki. A przelotek to na tej płycie nie ma.
    LWD11
    Level 31  
    walka z wiatrakiem, szkoda twojego czasu, POZDR
    zbyhol
    Level 18  
    ale gdzieś to cholerstwo musi siedzieć!
    LWD11
    Level 31  
    Tak to tam siedzi od początku, to firma Krzak "radko" krzak
    djkill
    Level 12  
    Jeśli dźwięk z cd wychodzi z procesora to nie jest źle. Jest sygnał za przedwzmacniaczem? Jeśli jest to od razu połącz kabelkami z końcówką. A czy Końcówka się nie grzeje? Może być uszkodzona...
    zbyhol
    Level 18  
    Rzecz w tym, że nie wiem czy wychodzi z procesora. Wiem, że wchodzi. A końcówka jest OK. Radio przecież gra normalnie.