Zakupiony na allegro,miał się zgłaszać swoją nazwą kodową "Maxtor".
Okazało się że jest wykrywany jako "Laxtnr" a firmware powinno być
"yar41bwo"-pokazuje "xar40bvo". Porównując te dwa przypadki zaobserwowałem że nastąpiła zamiana liter na pierwszej pozycji z"M" na "L"i z "y" na "x"oraz na piątej pozycji z"o"na "n"oraz z "1"na "0"kolejno na 7-mej poz. z"w"na"v"(zawsze o jeden znak.) itd.Dysk jest za każdym razem wykrywany w biosie i systemie,nie można go zainicjować.
Elektronika była przekładana do innych mechanik ,za każdym razem bios wykrywał dysk z przekręconymi nazwami (nazwa kodowa i firmware) ale podaje prawidłowo typ mechaniki(6Y080LO).Chciąłbym zapytać gdzie jest umieszczona informacja (która jest żle odczytywana)
czy w pamięci rom"25p10v6" scalak U 401 nie na każdej elektr.czy w pamięci "ARDENT C8-C1 040111300" i czy wymiana oprogramowania
coś da bo może być uszkodzenie elektryczne.Czy można przez terminal
(jak w Seagetach) podłączyć elektronikę (od spodu przy pinie nr.42 pisze
"RXD")i odczytać inf. Dodatkowo zaobserwowałem że elektronika była
naprawiana (widać nowe luty na pamięci ram i rom oraz brak oporu
do nogi nr. 1 (złącza ide))
Okazało się że jest wykrywany jako "Laxtnr" a firmware powinno być
"yar41bwo"-pokazuje "xar40bvo". Porównując te dwa przypadki zaobserwowałem że nastąpiła zamiana liter na pierwszej pozycji z"M" na "L"i z "y" na "x"oraz na piątej pozycji z"o"na "n"oraz z "1"na "0"kolejno na 7-mej poz. z"w"na"v"(zawsze o jeden znak.) itd.Dysk jest za każdym razem wykrywany w biosie i systemie,nie można go zainicjować.
Elektronika była przekładana do innych mechanik ,za każdym razem bios wykrywał dysk z przekręconymi nazwami (nazwa kodowa i firmware) ale podaje prawidłowo typ mechaniki(6Y080LO).Chciąłbym zapytać gdzie jest umieszczona informacja (która jest żle odczytywana)
czy w pamięci rom"25p10v6" scalak U 401 nie na każdej elektr.czy w pamięci "ARDENT C8-C1 040111300" i czy wymiana oprogramowania
coś da bo może być uszkodzenie elektryczne.Czy można przez terminal
(jak w Seagetach) podłączyć elektronikę (od spodu przy pinie nr.42 pisze
"RXD")i odczytać inf. Dodatkowo zaobserwowałem że elektronika była
naprawiana (widać nowe luty na pamięci ram i rom oraz brak oporu
do nogi nr. 1 (złącza ide))