logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 3010 - brak połączenia po wgraniu softu, wyświetlacz INIT i 0:00

luck_b 19 Lip 2006 09:25 978 3
REKLAMA
  • #1 2832930
    luck_b
    Poziom 2  
    Witam. Nie jestem znawcą tematu, ale po lekturze postów na forum postanowiłem zrobić coś z moim tunerem. NIESTETY pomimo pierwszych udanych prób podłączenia DSXFlash'a i prób wgrania nowego softu w pewnej chwili tunerek zamilkł. Pomimo włączania Flash'a i prób połączenia z tunerem jest brak połączenia!!!!! A na wyświetlaczu tunera pojawia się napis INIT i mruga cały czas 0:00!!! Czy może ktoś mi pomóc??? Z góry dziękuję!!! Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2833196
    rj22
    Poziom 20  
    Ocena: 20
    Skoro jest init i 0:00 to znaczy ze oprogramowanie jest ok wrzuć liste programem DSX Edit i podłącz pod telewizor i zobacz co się dzieje
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2833486
    MIREK54
    Poziom 26  
    Ocena: 34
    Jeżeli podłączałeś COMa w sytuacji gdy komputer i tuner były pod napięciem to miałeś jedyną szansę uwalić MAX232 w tunerze albo w komputerze i to jest chyba przyczyną braku komunikacji.
    Takie są efekty jak ktoś (jak to nazwałeś) "robi coś z tunerem".
    Oby to nie było to!
    Powodzenia!
  • #4 2833921
    Bonifacy
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    wybrałes w programie dobry numer portu ? wybrałęs w aprogramie dobry model tunera ? czy kabel masz na 100% sprawny ? czy właczsz tuner do gniazdka po kliknieciu połącz czy przed ?
REKLAMA