Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Omega A 2.6i - problem z naprawą czujnika spalania

Haczyk 26 Lip 2006 22:17 1313 5
  • #1 26 Lip 2006 22:17
    Haczyk
    Poziom 19  

    Witam mam omegą A 2,6i dual ram ostatnio zaczeły pojawiać się stuki w silniku typowe jak dla stukania zaworów. Pytając jednego z mechaników powiedział że padł mi czujnik spalania stukowego dokładnie mówiąc powiedział że w złym czasie jest podawana dawka paliwa na jeden z cylindrów, i mam pytanie czy jest wogóle taki czujnik w tych silnikach??, ja szukałem ale nie znalazłem dodam że objaw ten pojawia się najczęściej kiedy depnę choćy na chwilkę przy wyprzedzaniu co to może być jeśli ktoś miał taki przypadek prosze pisać.

    0 5
  • #2 26 Lip 2006 22:25
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 27 Lip 2006 00:42
    sigi
    Spec od samochodów

    Albo zapłon za dużo pod obroty.

    Pozdrawiam.

    0
  • #4 27 Lip 2006 09:01
    Haczyk
    Poziom 19  

    Jest to typowy dżwięk metaliczny na pierwszy słuch wydaje się że stuka zawór ale jak na któryś z cylindrów nie będzie dostawał paliwa też są takie własnie odgłosy dodam że tez troszkę mi tańczy na obrotach i gdzie szukać tego sensora w którym miejscu się on znajduje??.

    Tak stuki są słyszalne nawet kiedy nie ma obciążenia czasem nawet jak tylko odpale samochód.

    0
  • #5 27 Lip 2006 10:12
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #6 27 Lip 2006 10:18
    Haczyk
    Poziom 19  

    W takim razie co to może być podczas jazdy czuję równierz brak mocy, auto zachowuje się jakby nie paliło na jeden cylinder nie zależnie czy jadę sam czy skimś jak mówiłem objaw ten pojawia się kiedy jej depnę.

    1