Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mam głośnik 27-150-4-ss podłączyłem go do 6Ohm Wieży i......

kloose 30 Lip 2006 14:40 1278 10
  • #1 30 Lip 2006 14:40
    kloose
    Uczeń

    ..... i grał bardzo cicho podłączyłem go na próbę( dziś go kupiłem)
    Nie wiem czy coś ja żle zrobiłem czy to wina głośnika kupiłem go nowego w sklepie STX tyle że w oddziale na ul.Wolumen 53 nie wiem czy ma jakieś znaczenie to że głośnik ma 4Ohm a wzmacniacz w wieży 6Ohm wziołem na ful głośnośĆ grały tylko kolumny a głośnik prawie wogule... oddawał jakieś dźwięki czyste ale bardzo ciche słychaĆ je było po przystawieniu go do ucha..

    mam bardzo stary nie wiem jak to nazwaĆ sprzęt na 4OHM ale ma inne wejście jak trochę pokombinuje to może uda mi się wsadziĆ tam te 2 kable

    o to zdjęcia tego sprzętu:

    z góry dziękuję i pozdrawiam

    0 10
  • #2 30 Lip 2006 14:57
    kloose
    Uczeń

    a to zdjęcia bez prowizji te same...


    Mam głośnik 27-150-4-ss podłączyłem go do 6Ohm Wieży i......


    Mam głośnik 27-150-4-ss podłączyłem go do 6Ohm Wieży i......

    Dodano po 15 [minuty]:

    dodam że sprzęt chodzi tylko głośniki troche pierdzą przy zgłaśnianiu lub ściszaniu ma ktoś i na to recepte a może to ze względu na ich wiek???
    zdjęcia robiłem w moim małym warsztacie... nie było tam sprzątane ze 2 lata..
    a o to zdjęcie wieży do której próbowałem podłączyĆ głośnik:

    Mam głośnik 27-150-4-ss podłączyłem go do 6Ohm Wieży i......

    0
  • #3 30 Lip 2006 16:05
    audittenter
    Poziom 15  

    Ta wieża ma może 15w i ty chcesz tego stx tym napędzać podłącz pod dobry wzmachol tego stx przynajmniej 100w to zobaczysz czy gra czy pierdzi tak to trudno ocenić może gościu sprzedał ci trefny głośnik?????

    0
  • #4 30 Lip 2006 19:16
    dj master
    Poziom 21  

    JEsli chodzi o zdjecie ostatniej wiezy , to standartowa wersja szit-plastikowej chinskiej masowej , niczym nie zachęcającej serii .

    Napewno nie zagra po ludzku .


    W starym sprzecie podłącz głosnik pod "wyjscie" - nie wejście ...

    Tam powinno chociaz zagrac ... ale tez nie ciekawie.bo nic o tym przecie nie wiemy...
    Im wiecej informacji nam podasz, tym wiecej od nas uzyskasz...
    Sprawdz czy podłączyles dobrze (plus i minus)
    Moze podłączyles pod dwa plusy ?

    Proponuje zakup nowego (uzywanego) sprzetu....
    hm..
    PS: sam głosnik bez obudowy nie zagra dobrze....
    Ogolnie proponuje zakup mniejszych kolumn, ludzkiego wzmacniacza , i cieszyć się za niską cene dzwiękiem w dosłownym słowa znaczeniu ...

    na przyszłość proszę Cie byś umieszczał mniejsze zdjęcia ... bo troche długo sie włącza...

    Do usług..

    0
  • #5 31 Lip 2006 10:43
    kloose
    Uczeń

    No to podłączyłem go do tego starocia i.. i gra bardzo czysto ale bardzo cicho... w niedziele będe na wolumenie to kupię sobie jakiś wzmacniacz np: Hexfeta
    albo zamówie w tygodniu z http://www.nordelektronikplus.pl/sklep/oferta_form.asp#
    NE116 do tego zasilacz i będzie GIT bo mam zamiar zrobiĆ jeszcze komplecik kolumn powoli powoli i jakoś dojdę do końca...
    Nie wiem jak to zrobiĆ ale myślałem nat zrobieniem wzmacniacza który będzie miał te 5-6 kanałów...

    pozdrawiam

    pozdrawiam

    0
  • #6 31 Lip 2006 22:31
    Mc`sFrYcO
    Poziom 20  

    Witam!
    czy ten głośnik ma jakąś obudowe czy grał tak luzem bo jeżeli nie miał obudowy to sie nie dziwie że gra cicho

    0
  • #7 31 Lip 2006 22:51
    dj master
    Poziom 21  

    jesli chodzi o trzeszczeni przy zgłaśnianiu , to być moze potencjometry wymagają wymiany , lub przeczyszczenia , bądz zawieszenia w głosnikach uległy zniszczeniu..

    lecz pierwsza opcja wydaje się bardziej prawdopodobna.


    Mc`sFrYcO napisał:
    czy ten głośnik ma jakąś obudowe czy grał tak luzem bo jeżeli nie miał obudowy to sie nie dziwie że gra cicho


    Pytałem wyzej o to ...

    Najprawdopodobnie gra bez obudowy ... co jest retoryczną odpowiedzią tego postu.

    do usług

    0
  • #8 01 Sie 2006 17:00
    kloose
    Uczeń

    Grał bez obudowy a teraz z obudową gra lepiej.. trochę zchrzaniłem obudowę a właściwie jej oklejanie i szpachlowanie... da się to jakoś naprawiĆ??

    Za chwilę dam zdjęcia rzeczy z których mogę powyciągaĆ jakieś graty typu kondensatory oporniki....
    I powiecie mi co mogę z tego złożyĆ a i kondensatory mają od 22uF do 1000uf i jeden ma 2200uF

    pozdrawiam

    0
  • #9 01 Sie 2006 19:43
    290062
    Użytkownik usunął konto  
  • #10 01 Sie 2006 20:10
    kloose
    Uczeń

    nie sprawdzałem miernikiem kondensatory są dobre...
    ale zapomniałem dodaĆ że są na 100V

    Dodano po 5 [minuty]:

    a przy okazji jak zrobiĆ aby wzmacniacz na TDA7294 100W miał kilka kanałów?? więcej niż 2 np 5 i subwoofer??

    0
  • #11 01 Sie 2006 20:47
    qscgu
    Poziom 34  

    mam do sprzedania zmontowany uklad mosfet 100W i uruchomiony za 55zl moge go sprzedac. to jest lepsze od gownianego TDA i odda prawdziwe 100W przy niklym THD a nie przy 10% tak jak TDA. on w zyciu nie bedzie mial 100W. do tego trafo, zasilacz i regulacja prądu co jest prostą czynnością i gotowe. jak co to na PW

    0
  Szukaj w 5mln produktów