Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi A4 1995 - antena w tylnej szybie

w.endriu 30 Jul 2006 23:34 2639 6
  • #1
    w.endriu
    Level 19  
    Witam szpeców
    Czy w A4 z 1995 roku antena w tylnej szybie ma jakieś zasilanie (wzmocnienie ) czy tylko wpinamy kabelek antenowy ?a moze trzeba do ISO jakiś dodatkowy kabel?
  • #2
    User removed account
    User removed account  
  • #3
    szogun0
    VAG group specialist
    Wzmacniacz zamontowany w tylnym lewym słupku. Zasilany osobnym kablem, podpiętym we wtyczce ISO w miejsce zailania anteny zewnętrznej.
    Wszystko to instalacja fabryczne, no może oprócz kostki ISO.

    Dodano po 53 [sekundy]:

    norbert.s. wrote:
    wzmacniacz jest w tylnym lewym słupku,przy każdym radiu niefabrycznym trzeba dać separator antenowy uaktywniający antenę.

    NIE. W 1995 r. żaden separator, zasilanie idzie po osobnym kablu.
    Nie po kablu antenowym.
  • #4
    w.endriu
    Level 19  
    Panowie z pełnym powazaniem dla was ale nie mam konkretnej odpowiedzi czy w moim autku jest czy nie ma zasilania do anteny. pytam dlatego ze nie mam czasu rozbroic auta to troche czasochłonne.
    pozdrawiam i proszę o konkret.
  • #5
    User removed account
    User removed account  
  • #6
    szogun0
    VAG group specialist
    W tym roczniku 1995 i 1996 na pewno jest zasilany osobnym przewodem. 2 przewody koloru białego. Ten grubszy ma zailanie po włączeniu ogrzewania tylnej szyby, ten cieńszy po włączeniu radia powinien dostawać +12V z kostki.

    @w.endriu
    Masz wszystko na tacy, wystarczy zdjąć tapicerkę słupka tylnego i miernikiem sprawdzić czy dochodzi zasianie na odpowiednie kable. Jeśli tak, to wzmacniacz padł.

    Trochę twojej inwencji i wszystko zrobione. My przez net tego za ciebie nie zrobimy.
  • #7
    w.endriu
    Level 19  
    Dziekuje za pomoc usterka zlikwidowan a faktycznie biały nie miał zasilania.Wszysko miałem podane jak na tacy dzieki wam pozdróka.