Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Który tuner warto kupić? Ferguson 6318 czy 7318?

Asder 04 Aug 2006 10:59 1541 2
    Asder
    Level 10  
    Witam!

Postanowiłem sobie zakupić tuner Fergusona i pojawił się jak zwykle problem, bo nie wimem, który wybrać :)
    Przede wszystkim musi to być model z czytnikiem kart CI (dla C+)
    Jednak wyczytałem, że model 7318 jest z dwiema kieszeniami na moduły dostępu warunkowego i wbudowanym czytnikiem kart, natomiast model niższy ma tylko czytnik kart.
    Teraz nie wiem, czy w modelu 7318 są to dą takie same czytniki kart tylko w liczbie 2, czy obsługują inne systemy kodowania? Jeśli się ktoś orientuje w tym temacie to proszę o info, czy warto dopłacać 50zł za wyższy model. Czy mi się to kiedyś może przydać, a jeśli tak to do czego? Z góry dzięki za informacje.
    piotrekmilitowski
    Level 23  
    Tunerek AF6318 ma wbudowany czytnik kart CR+FTA a tuner AF7318 ma wbudowany czytnik kart CR +FTA oraz dwie kieszenie na moduly dostępu warunkowego CI ! Jeśli róznica jest ok 50 zl. to proponuje AF 7318! Pozdrawiam!
    miszkoo
    Level 28  
    dokładnie 7318 ma tylko dodatkowo wejcie na dwa moduły wiec to zalerzy od ciebie te modułu mogą w sobie posiadać dodatkowy czytnik badź robić co innego ja szczeż enie wiem co bym zrobił ale chyba wził bym 7318 zalerzy jak stoisz z kasą jak masz na 7318 to bierz