Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pod co podpiąć głośniki? Głośniki na półkę do Golfa 3.

SAA 9058 07 Aug 2006 18:09 1611 15
    SAA 9058
    Level 11  
    witam mam pytanko m in chce kupic 2 głosniki na półkę do golfa 3 i zastanawiam sie gdzie je podpiąc czy prosto do radia czy jak?? z góry dzięki !!!
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Nie kupuj nic na pólkę,z tyłu tylko subwofer(w skrzynce oczywiście).
    Pitbull Squad
    Level 11  
    Dokladnie jak masz wzmaka to tylko sub bo inaczej sobie na darmo wytniesz dziury w polace!!
    a jak nie masz wzmaka i nie planujesz suba to jak najbardziej jakies glosniczki i oczywiscie podepni je pod radjo bo nie widze innego rozwiazania...

Moderated:

dość spamowania linkami! blokada pisania

SAA 9058
    Level 11  
    a jezeli kupie tube aktywną to wiem ze musze kupic kable prądowe ale i kapel przedłózający czincze?? bo z radia wychodząkrótkie kable!!!
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Witam ''tuba aktywna" to zło(oczywiście mam na myśli obudowę w kształcie walca)Napisz ile kasy chcesz przeznaczyć na GŁOŚNIK W SKRZYNCE+ WZMACNIACZ.Ludziska tu dobre to pomogą.
    SAA 9058
    Level 11  
    mam zamiar wydac jakies 250zl!!!
  • Helpful post
    Amper_3
    Level 15  
    Jeśli jesteś zwolennikiem basu to proponował bym coś w stylu:

http://allegro.pl/item119477221__skrzynia_basowa_audion_extra.html

Niestety ba dobry wzmacniacz, który to „napędzi” będzie trzeba wydać z 200zł minimum. Musi mieć co najmniej 150W RMS. Zapewniam cię jednak, że jeśli zamontujesz w aucie wzmacniacz 150W RMS i tą skrzynkę to efekt będzie co najmniej przerażający. Podałem skrzynię, gdyż charakteryzują się one nieco niższym pasmem niż przeciętne tuby, lecz decyzja należy do ciebie.
    Pozdrawiam i podziel się z nami swoimi decyzjami.
    magik2k3
    Level 15  
    Amper_3 wrote:
    jeśli zamontujesz w aucie wzmacniacz 150W RMS i tą skrzynkę to efekt będzie co najmniej przerażający.

Tak to prawda nie będe się sprzeczał :D
    <rotfl>
    SAA 9058
    Level 11  
    a co sądzicie o tubie aktywnej w kształcie walca ?? dlaczego nie kupywac jej??
    powalla
    Moderator of CarAudio
    PRZERAŻAJĄCO - tak właśnie ona gra. Amper3 jak żartujesz to napisz ,bo ktoś jeszcze pomyśli ,że to "coś" jest dobre i to dziadostwo kupi.Walcom mówimy zdecydowane NIE !!!!! Skrzynka gra(oczywiście nie ta co AMPER3 proponuje),a walec robi BUUBUUUBUUUU
    ardzi88
    Level 11  
    a jaką skrzynię aktywną byście polecili za niezbyt dużą kasę?
    SAA 9058
    Level 11  
    własnie tez bym sie chciał dowiedziec co kupic zamiast walca
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Będę nudny- najtaniej i jako tako zagra Monacor602(214zł)+STX-AP(155zł)+ stare meble i parę godzin zabawy w Boba Budowniczego(lub zakup ok 40L skrzynki).Taniej można np wzmak mono Soling sl109(ok 145zł)+jakiś STX 27 lub 22 (a może 30)(ceny sprawdź) no i buda patrz jw.,ale ta wersja pierwsza jest lepsza.Trzymaj się z dala od "super niemiecka jakość" itp.
    SAA 9058
    Level 11  
    ok dzięki zastanowie sie a dacie jakiegos linka do jakiejs dobrej tuby oczywiscie nie walca
    powalla
    Moderator of CarAudio
    SAA 9058 wrote:
    ok dzięki zastanowie sie a dacie jakiegos linka do jakiejs dobrej tuby oczywiscie nie walca
    tuba to by ci kolego nie weszła do auta (chyba ,że masz bagażówkę).Zobacz ile ludzi chce sprzedać na allegro subwofer na STX-AP(chyba nikt),a np używany Monacor(też mało) więc świadczy to moim zdaniem ,że ludzie którzy kupili taki sprzęt są z niego conajmniej zadowoleni.
    mike21
    Level 29  
    Amper_3 wrote:
    Jeśli jesteś zwolennikiem basu to proponował bym coś w stylu:

http://allegro.pl/item119477221__skrzynia_basowa_audion_extra.html

Niestety ba dobry wzmacniacz, który to „napędzi” będzie trzeba wydać z 200zł minimum. Musi mieć co najmniej 150W RMS. Zapewniam cię jednak, że jeśli zamontujesz w aucie wzmacniacz 150W RMS i tą skrzynkę to efekt będzie co najmniej przerażający. Podałem skrzynię, gdyż charakteryzują się one nieco niższym pasmem niż przeciętne tuby, lecz decyzja należy do ciebie.
    Pozdrawiam i podziel się z nami swoimi decyzjami.

To juz bym wolal oklepanego STX niz to cos w linku>Pozdrawiam!!