Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Hyundai Pony - brak iskry

15 Sie 2006 12:37 3283 8
  • Poziom 15  
    Witam.

    Hyundaiu pony 92r. 1,3 gaznik - nie ma iskry, cewka jest dobra, ale nie mam pewnosci do aparatu zaplonowego. Do aparatu wychodza 2 kable ( jeden to "15" (12v) a drugi idzie do cewki "-"). Nie mam zadnych danych odnosnie tego auta, wiec prosze o pomoc czy to wina aparatu czy moze jest cos jeszcze. Dodalem zdiecie tego aparatu.
  • Pomocny post
    Użytkownik usunął konto  
  • Spec od samochodów
    Albo urwany pasek.

    Pozdrawiam.
  • Poziom 15  
    Dzieki :) jutro go rozbiore i sprawdze :) Mam jeszcze pytanie czy to jest aparat hallotronowy ?
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 15  
    Kupilem nowy modul, zamontowalem do aparatu, iskra sie pojawila. Niby wszystko okej bo iskra jest a wtedy nie bylo, ale na tym przestajemy sie cieszyc :( poprostu nie idzie wyregulowac zaplonu. Strzela w gaznik pracuje jakby na 2 cylindry :/

    Podejzewam ze jest chyba cos nie tak z nowym modulem.
    Czy jest mozliwe ze jest jakas inna charakterystyka tego modulu i auto nie idzie wyregulowac ?

    Dodam tylko ze aparat zostal ustawiony tylko tak zeby auto odpalalo, jezeli ustawie go wedolg GMP + krzywki + palec rozdzielacza to auto wogole nie idzie uruchomic.
  • Poziom 11  
    Witam! Moduł jet raczej oki! A cała przyczyna tkwi w ustawieniu zapłonu, lub dzieje się coś z aparatem.
    Moduł nawet można założyc i od poloneza po niewielkich przeróbkach na kablach i też będzie silnik pracował.
  • Poziom 15  
    Wiec problem polegal na wadliwym module. Wyzwalal iskre ale chyba w zlym momencie. Kupilem inny aparat i po 10 min auto chodzilo. Tak wiec nie dajcie sie zwiesc ze nowe to dobre.

    Dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
  • Użytkownik usunął konto