Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Do posiadaczy WinFast TV 2000XP RM

DJ_Czyżyk 16 Sie 2006 16:59 1296 8
  • #1 16 Sie 2006 16:59
    DJ_Czyżyk
    Poziom 18  

    Mam pytanie odnosnie dzwieku...
    W instr. jest jakas inf. o ikonce ktora wyswietla sie w tym pasku-okienku z 'guziczkami', numerem kanalu itp, ktory jest pod oknem z obrazem.
    U mnie ta ikonka nigdy sie ni pojawia i nie wiem czy odbieram dzwiek stereo czy nie, a jesli nie to dlaczego?
    W zalaczniku zrzutka ekranowa/2/ (fragment) oraz to samo okienko w wersji z instrukcji/1/.
    Pozdrawiam, Andrzej!
    Do posiadaczy WinFast TV 2000XP RMDo posiadaczy WinFast TV 2000XP RM

    0 8
  • Pomocny post
    #2 16 Sie 2006 20:04
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 16 Sie 2006 21:12
    DJ_Czyżyk
    Poziom 18  

    Czy jestes pewien ze na pewno DOKŁADNIE ten sam model posiadasz co ja???
    WinFast TV 2000XP RM
    W necie znajduje sprzeczne inf. na jej temat, wiekszosc sklepow internetowych podaje STEREO, ale zdarza sie tez MONO!
    Qrde zly jestem
    Jak mozesz poswiecic mi chwile to moze przeniesmy rozmowe na GG... Jak co moj numer 5256467 - odezwe sie.
    Pozdrawiam, Andrzej!
    **************************************************************
    Dodam jeszcze ze jak nacisne AUDIO na pilocie(lub S na klawiaturze) to nie mam wyboru trybu dzwieku tylko wyswietla mi sie zolty napis "MAIN"...
    A np. jak nacisne DISPLAY to mi sie pokazuje na zielono numer stacji i na zolto pod numerkiem "MAIN"... :/

    0
  • Pomocny post
    #4 16 Sie 2006 22:19
    marun
    Poziom 17  

    Witam
    Też posiadam taką kartę, występowała ona w dwóch wersjach, mono tv i stereo radio oraz całkowicie stereo, powinno to być zaznaczone na plakietce na karcie i na pudełku, ale zdarzało się że nieuczciwi sprzedawcy sprzedawali jako całkowicie stereofoniczne tańsze karty z mono tv.

    0
  • #5 17 Sie 2006 08:58
    DJ_Czyżyk
    Poziom 18  

    W morde :/

    Ja mam wersje tylko TV, BEZ radia!!! (bo mi nie potrzebne...)
    Na pudełku mam tylko "TV Standards", wogole na opakowaniu nie moge sie doszukac nic o audio...

    P.S. Rozwazam sprzedanie tej karty jest praktycznie nowa, mam ja 2 dni opakowanie itp. wszystko mam... Nie wiem czy to realne i nie wiem jaka cene postawic... Takto bym dolozyl i kupil cos ze stereo NICAM, a nie MONO qrde:/ Niektorzy pewnie nie zwroca uwagi nawet na to, natomiast ja jestem troszke maniakiem dzwieku itp, mam kompa pod hi-fi wpietego i wogole, jakbym mial zwykle glosniki komputerowe to bym sie nie rzucal :P

    Znalazlem tylko ze jak jest opis zawartosci opakowania na pudelku to cos tam jest napisane m.in. "Cable de audio stereo"...

    Pozdro!

    0
  • Pomocny post
    #6 17 Sie 2006 11:47
    marun
    Poziom 17  

    Witam!
    Ten tuner to zubożona wersja WinFast TV2000 XP Expert, i z tego co pamiętam to tam dźwięk jest mono, expert też występował w wersji tak jak pisałem z mono i stereo tv, radio w obu expertach było stereo, na pewno jest to jeden z najmniej problematycznych tunerów tv z jakimi się spotkałem, opisy znajdziesz na stronie producenta.
    Pozdrawiam

    0
  • #7 18 Sie 2006 08:05
    DJ_Czyżyk
    Poziom 18  

    marun napisał:
    na pewno jest to jeden z najmniej problematycznych tunerów tv z jakimi się spotkałem

    Heh, no moze i najmieniej problematyczny, ale qrcze chba jesli mono to sie bede chcial go pozbyc, w morde jeza, kto w tych czasach wogole produkuje cos MONO!!??!!?? :/
    Niedowiary...
    Wogole to znalazlem gdzies opis uzytkownika Experta ktory twierdzi ze karta rowniez nie generuje dziwieku stereo, a jedynie ikonki i napisy takie podaje...
    Jak mi sie uda sprzedac to dobrze poszukam zanim kupie inna i poprosze sprzedawce o przetestowanie wczesniej...
    Pozdro!

    0
  • #8 14 Wrz 2006 21:22
    andydvorak
    Poziom 11  

    ...to może i ja sie podłączę do tego tematu zamiast zakładać nowy...

    Do niedawna używałem tunerka TV KWORLD na chipsecie Philipsa... Z racji, że pod XP-kiem były z nim okrutne problemy (zwłaszcza z aplikacją MPEG TV) pozbyłem się go i zakupiłem WINFAST TV2000 XP RM... No i tu mała niespodzianka... Po prawidłowym procesie instalacji - nie ma dźwięku! :( Oczywiście kabelek audio podpięty prawidłowo do wejścia AUDIO-CD na płycie (innego podobnego wejścia na płycie głównej nie mam :) ), dźwięk ogólnie w komputerze jest ok ... Próbowałem już wszelkich kombinacji kanałowych (wejście liniowe, audio-cd itp...) .. bez rezultatów... :( Dodam, że posiadam tak jakby dwa "źródła" dźwięku w swoim komputerze: zintegrowany REALTEK AC97 oraz SB Live! Wave)... Karty te w żaden sposób się ze sobą "nie gryzą", nie ma żadnych konfliktów, posiadam zestaw głośników 5.1...

    Jeśli mógłbym prosić o jakieś sugestie - byłbym bardzo zobowiązany...

    Z góry dziękuję za wszelką pomoc, bo ja straciłem już pomysły i nadzieję... :|

    0
  • #9 14 Lut 2007 21:44
    DJ_Czyżyk
    Poziom 18  

    Wiec wyglada na to ze moj model karty tv jest po prostu monofoniczny...
    Temat zamykam, pozdrawiam!

    0