Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alarm Cheetah ale jaki?

alcoo 16 Aug 2006 21:51 4434 1
SterControl
    alcoo
    Level 1  
    Kupiłem Fiata Siene 97r. z alarmem firmy Cheetah (najprawdopodobniej fabryczny) niestety nie wiem jaki to model. Znalazłem centralkę w pojeździe (tak mi sie wydaje) i porobiłem sobie zdjęcia niestety zdjęcia miernej jakości... :cry: (poniżej udostępniam).

Jedynie co stwierdziłem z tej rozbiórki, że nie ma na obudowie zaworów programujących jakie są w modelach CH -AE RANDOM +, CH -AE RANDOM AS+, CH -AE BASIC+. Syrenę jaką posiadam to Cheetah CH 129, kostkę która (jak podejrzewam po wielkości kabla na wejściu i wyjściu dwużyłowy) znajduje się pomiędzy sterownikiem a przyciskiem restartującym Siemens R6HD dokładny model to V23154-A52-C643 12V - odczytane z obudowy czarnej kostki. Z obudowy centralki odczytuję PL 06 633234. Na słupkach A znajdują się czujniki ruchu, oczywieście też jest zamek centralny i czujniki krańcowe pod maską i w bagażniku.

Pilot posiada dwa przyciski niebieski i żółty, niebieskim otwieram auto a żółtym uruchamiam syrenę.

Proszę o pomoc w identyfikacji i jeśli to możliwe podanie lub przesłanie instrukcji do tego alarmu za co z góry serdecznie dziękuję. Może ktoś kto się zna na alarmach samochodowych podpowie z czym mam do czynienia.

Alarm Cheetah ale jaki?
    Alarm Cheetah ale jaki?
    [/url]
  • SterControl