Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alarm Legend. Jak podłączyć pomarańczowy przewód?

marek.o 20 Aug 2006 14:26 1406 7
    marek.o
    Level 15  
    Witam,mam problem z alarmem Legend CS9218.Jak podłączyć przewód pomarańczowy [z centralki jest to przewód sterujący] do przekażnika i do jakiego typu przekażnika,ja podłączyłem do przekażnika przączającego ale jak załącze alarm to pobur prądu jest o 0.15A wiekszy niż jak odłącze ten przewód.A to mi szybko rozładowuje akumulator w ciągu tygodnia jak nie jeżdze czesto mam 60Ah akumulator.I jeszczę jedno pytanko skrócił sie zasieg pilotów do paru metrów około 4m wymieniłem baterie ale to nie pomaga za wiele kiedyś jak był nowy to 15do 20 metrów nie było problemów.Pozdrawiam.
    rysiu666
    Level 19  
    N atemat tego alarmu było już wiele napisane użyj opcji szukaj.
    marek.o
    Level 15  
    Mam jeszcze taki problem,przeczytałem na forum,ze ta śrubka w pilocie to służy do regulacji zasięg i nią pokręciłem a tu pilot przestał reagować,chciałem go od nowa w kodować w dług instrukcji wcisnołem przycisk i przekręciłem stacyjką 7 razy powinna zabrzęczeć syrena i tak kiedyś było ale teraz cisza tak jak bym to robił bez w ciśniętego włącznika.Sprawdziłem włącznik i działa.Nie wiem w czym problem.Jak by mi ktoś mógł mi pomóc.Pozdrawiam.
    rysiu666
    Level 19  
    Sprubój pomonąć włacznik i zewrzyj czym przy samej kostce może gdzie nie ma styku.
  • Helpful post
    sivex
    Level 27  
    "Srubka" w pilocie faktycznie moze poprawic zasieg ale to sa minimalne ruchy w lewo lub w prawo. Jezeli kolega potraktowal ja ostrzej (lub nawet zrobil pelny obrot) pilocik moze niestety nie wkodowac sie juz do alarmu.

Czy piloty maja jeden przycisk czy dwa?
    Czy przyciski sa gumowe czy plastikowe?

pozdr.

P.S. Mam jakies piloty do legend'a, w ostatecznosci w ten sposob mozna poradzic.
    marek.o
    Level 15  
    Przyciski są dwa gumowe,włącznik działa sprawdzałem miernikiem,a śrubką przekręciłem jeden obrót i cofnołem spowrotem jak nie chciał działać nie działa dalej,a dodatkowo załączyła sie funkcja zamykania centralnego zamka po włączeniu stacyjki i nie mogę jej wyłączyć jak nie będzie działał przycisk serwisowy.Odłączałem wcześniej akumulator i może coś sie stało nie wiem .

Dodano po 5 [godziny] 12 [minuty]:

Może ktoś co zrobić z tym przyciskiem serwisowym żeby znowu działał bo będę musiał wymienić alarm na nowy.
  • Helpful post
    sivex
    Level 27  
    Jezeli piloty sa dosc "grube" to jest to Legend CS9218 (moze GOLD)

Mozesz pobrac instrukcje wraz z ustawieniami tu:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic474774.html

A centralny to trzeba przekrecic stacyjke i nacisnac maly przycisk w pilocie lub trzymajac wylacznik serwisowy wlacz wylacz zaplon 7 razy, po czym zalacz zaplon i nacisnij maly przycisk w pilocie.

Musisz dokladnie wykonywac procedury poniewasz roznice sa nie wielkie a znaczenie kolosalne.
    Urzyj funkcji kasowania transmiterow i dopiero zaprogramuj je od nowa.

To ze "srubka" wizualnie trafila na swoje miejsce moze jednak rownac sie ze zlym ustawieniem. Ruchy trymetrem musza byc naprawde delikatne.

pozdr.
    marek.o
    Level 15  
    Jest tylko jeden problem jak pisałem wcześniej alarm nie reaguje na ten wyłącznik serwisowy,jak go wcisnę i przekręcam stacyjką 7 razy to nic sie nie dzieje syrenka nie bzyczy i dioda sie nie zapala a sam włącznik jest sprawny.