Proszę o pomoc w modernizacji instalacji antenowej oraz w wyborze właściwego wzmacniacza. Jak przedstawiłem na schemacie instalacja antenowa jest już wykonana i funkcjonuje już kilka lat. Do ej pory korzystałem ze wzmacniacza Telkom Telmor WW-12/3, który posiadał cztery wejścia (UKF, VHF, UHFx2), oraz jedno wyjście, ale uległ awarii i nie nadaje się do użytku. Odpowiadał by mi wzmacniacz o wzmocnieniu około 40dB, który posiadałby jedno wejście UKF (radio), jedno wejście VHF, oraz dwa lub trzy wejścia UHF na kilka anten TV z różnych kierunków o różnej sile sygnału. Myślałem o wzmacniaczu Telkom Telmor WWK 861 ale cena około 500 zł jest dla mnie za wysoka. Wzmacniacz CA 310 ALCAD (166zł) byłby moim zdaniem odpowiedni, pasowałby jeszcze wzmacniacz AWS-333 producent AMS, ale na stronie SAT-SERWIS brak jest go w magazynie. Tak więc do istniejącej już instalacji zamierzam dokupić wzmacniacz, tylko jaki? W mojej instalacji dostrzegłem kilka błędów,niektóre z nich mogę wyeliminować a mianowicie przewód od wzmacniacza do pierwszego gniazda przelotowego, zamierzam podłączyć najpierw do rozgałęźnika (wejście IN), a następnie rozprowadzić dalej. Przebudowa całej instalacji na gwiaździstą tzn. Do każdego gniazda jeden przewód od rozgałęźnika nie wchodzi w rachubę. Proszę o radę, co jeszcze mógłbym zmienić.
Czy istnieje możliwość bezpośredniego połączenia przewodu antenowego z anteny satelitarnej do wzmacniacza, i tym samym przeniesienie sygnału z satelity analogowego na rozgałęźnik i na wszystkie pozostałe gniazda. Jeśli nie, to proszę o radę jak połączyć antenę satelitarną z resztą instalacji, posiadam analogowy tuner satelitarny, a instalację wyposażyłem w gniazda przelotowe, abonenckie Telkom Telmor TYP GA-11/11.

Czy istnieje możliwość bezpośredniego połączenia przewodu antenowego z anteny satelitarnej do wzmacniacza, i tym samym przeniesienie sygnału z satelity analogowego na rozgałęźnik i na wszystkie pozostałe gniazda. Jeśli nie, to proszę o radę jak połączyć antenę satelitarną z resztą instalacji, posiadam analogowy tuner satelitarny, a instalację wyposażyłem w gniazda przelotowe, abonenckie Telkom Telmor TYP GA-11/11.