Witam mam pytanie zabyłem drukarke Kyocera FS-1700+ niestety sprzedajacy (allegro) oszukał mnie z przebiegiem realnie ma 280tys i mam pytanie co wymienic i przeczyscic aby jeszcze troche posmigała. Jakie koszta bym poniósł.(Jak wiadomo zalerzy mi na jak najmnijeszych)
Pozdrawiam
Kolejny dobry zakup na allegro! Nie pisze tak ze jestem zlosliwy, ale moze trzeba bardziej uważać przy zakupach online. Jeżeli chodzi o wymiane to dobrze byloby zobaczy jakąś kopię z tej drukarki. Wtedy można określić co powinno się wymienić np. stan bębna...
Własnie zrobiłem kilka wydrukow i beben do wymiany( niestety) robi malutka kropke pozatym wydruk idealny.
Mozna kupic beben uzywany?? a jesli nie to ile kosztuje.
Pozdrawiam
Witam!
Opisz co znaczy przebieg realny, czy to ten który jest na wydruku czy przebieg który oceniasz po stanie drukarki.
Najważniejszą częścią tych kyocer jest bęben i na nim skup swoją uwagę, a właściwie na jego powierzchni (czy nie ma kropek i czy nie jest prześwietlona), z droższych części to można wymienić modół DV (sprawdź jaka jest powierzchnia wałka magnetycznego czy nie jest porysana i zwróć uwagę czy łatwo się go obraca).
Reszta części typu listwy bębna, regeneracja teflonu, czy rolki pobierające są do dostania w serwisach drukarek za niewielkie pieniądze.
Co do przebiegu to jest on niewielki jak na te drukarki.
Dodano po 5 [minuty]:
areksuchodolski wrote:
Kolejny dobry zakup na allegro! Nie pisze tak ze jestem zlosliwy, ale moze trzeba bardziej uważać przy zakupach online. Jeżeli chodzi o wymiane to dobrze byloby zobaczy jakąś kopię z tej drukarki. Wtedy można określić co powinno się wymienić np. stan bębna...
Zgadzam się niestety, chociaż można na allegro kupić kyocery z roczną gwarancją i po serwisie za rozsądne pieniądze a nawet powiedziałbym że ceny tych modeli są zbyt niskie to niektórzy wolą kupić okazje z allego za jeszcze niższą kwotę typu 100 - 200 zł i liczą na to że drukarka będzie super drukować i nie trzeba będzie nic innego kupować oprócz tonera
Dodano po 2 [minuty]:
cin_cin wrote:
Własnie zrobiłem kilka wydrukow i beben do wymiany( niestety) robi malutka kropke pozatym wydruk idealny.
Mozna kupic beben uzywany?? a jesli nie to ile kosztuje.
Pozdrawiam
1. zajmij się wszystkimi elementami gumowymi....wyjmij szufladę....potem cały modul transportu papieru...jest tam sporo walkow i osi do czyszczenia....wyczysc tez rolke rejestracji...taka gabczasta rolka....wyczysc ja na sucho...najlepiej odkurzaczem....rolki gumowe najlepiej czyscic novogumem
2. zdejmij obudowy....i od tylu dostaniesz sie do modulu utrwalania...popularnie zwanego piecem....sprawdz stan rolek...ew. je takze wyczysc....delikatnie !
3. modul DV....to cos co znajduje sie pod pojemnikiem z tonerem ...najlepiej zostaw w spokoju ...poniewaz jak sam piszesz wydruki sa bardzo dobre....czy nic z nim nie trzeba robic
4. ta kropka.....po prostu zmierz co ile jest ta kropka....jesli jest w regularnych odstepach...to moze byc niestety uszkodzenie na bebnie...rzecz do naorawienia tylko poprzez wymiane bebna.
5. wyjmij beben....delikatnie ! ....wyjmij z niego elektrode ladujaca i delikatnie wyczysc.....mozesz pokrecic za zebatki walkiem swiatloczulym....wtedy zapewne zobaczysz ta felerna kropke
6. REKLAMUJ drukarke u tego kogo kupules na allegro...mam nadzieje, ze sie nie pospieszyles z komentarzem?
Witam wszystkich.
Po pierwsze dzieki za odpowiedzi.
Drukarke kupiłem okazyjnie liczyłem sie z takim przebiegiem sprawy
Rekalmacje bedzie oczywiscie.
Ogulnie ta dukarka miała byc zastepcza poniewaz chce kupic hp 4100 do wiekszego drukowania (tansze materiały ) i włąsnie tu mam pytanie czy moze ktos wie gdzie mozna kupic w stanie b.dpbrym taka drukarke.
A Kropki sa regulanie wychodzi 3 na kartce wiec chyba beben juz kaput:(
Pozdrawiam
Niekoniecznie. Ja w ostateczności (czyli skąpy klient i niewielka usterka tego rodzaju) defekt na bębnie zamalowuje przezroczystym lakierem do paznokci. Bęben robi nie czarne kropki a białe (o ile trafi na wydruk).Przynajmniej nie stawia ciapek a statystycznie białej powierzchni na kartce jest więcej niż czarnej. Tylko zaznaczam że robię to w ostateczności, kiedy nie mam już nic do stracenia (toner przykleja się w miejscach gdzie bęben jest rozładowany, w miejscu pomalowanym nie przykleja się w ogóle..). Aha pamiętaj żeby nie naświetlić bębna.
Mam pytanko sprzedawca koniecznie chce dogadac sie i chce mi ja zostawic za 120zł czy wogule sie opłaca bawic z wymiana bebna i czy jest on do dostania ( nowy 0 opłacalnosci urzywka nigdy niewiesz na co trafisz) . Wiec czy jest sens ładowac sie w to??
A jeszcze czy Kyocer produkuje dosypki czy trzeba calutki nowy orginalny toner kupowac aby niekombinowac z zamienikami.
Pozdrawiam
witam
pracuje w serwisie kopiarek i drukarek
do kyocery napewno sa dosypki mozna je na byc w bewakasie w tylko tzreba poszperac w necie i one sie sprawdzaj koszt takiej dosypiki nie jest drogo rzedu 40 pln.Jak Ci nie przeszkadza ta kropka to bym nic nie robil z bebnem.
pozdrawiam
Jeżeli kropka Ci nie przeszkadza za bardzo, w drukarce jest jeszcze coś tonera, nie zacina kartek itp. to warto zostawić sobie tą drukarkę.
Jak zainwestujesz w dobry bęben (używka oczywiście, ale daj to zrobić serwisowi i poproś o zapewnienie że wydrukujesz na nim przynajmniej jakieś 100 000 stron) i nowy orginalny toner to jeszcze dużo podrukujesz.
Witam wszystkich problem tonera to zaden problem mozna kupic juz za 200zł orginał. Gozej jest z bebnem po pierwsze trodno go dostac po drugie jest drogi. Znajac zycie toner sie skonczy niedługo czyli wymiana bedzie kosztowac 500zł i w tym sensie jest to mało opłacalne jak dla mnie. (chyba ze brykne do niemiec i przywioze sobie kilka sztuk za bezcen) juz sam niewiem co mam robic.
A gdzie mozna dostac bebny lub moze ktos tak owy posiada.
Pozdrawiam
Zapytam z ciekawosci ....w jaki sposób zapewnisz klienta, ze wydrukuje przynajmiej 100 000/stron ?
Jeżeli wyciągnę taki z kyocery serii 1500 z prebiegiem ok 50-100tys lub rzędu 300-400tys gdzie widać że włożono już nowy bęben to spokojnie mogę zapewnić klienta że wydrukuje na nim nawet dużo więcej niż 100tys.
Nie polecam przekładać używek z serii 1700 gdyż są niestety mniej trwałe, a te z 1500 mogą być nawet zółto-czerwone a jeszcze spokojnie kilkadziesiąt tysięcy podrukują - ale takiego kolorowego bębna nie polecam