Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
AM TechnologiesAM Technologies
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

FlexScan F77 21 cali. Sygnał dźwiękowy, żółta dioda.

22 Sie 2006 20:41 1131 3
  • Poziom 11  
    Prosze o pomoc mam monitor EIZO F77 po wlaczeniu klapia przazniki diodka zielona sie zapala po chwili mam syganal dzwiekowy 2 razy pipnie i zapala sie żółta dioda co moze byc przyczyna ? tranzystor HOT dobry po zapieciu żarowki na zasilaniu hota zarowka zapali sie na jakies 2 sekundy i gasnie prosze o pomoc a takze jezeli by ktos posiadal to takze o schemat do tego modelu
    Ps: napisalem do firmy Dell o schemat ale mnie odsylaja od Jonasza do Kajfasza. z gory dziekuje i pozdrawiam
  • AM TechnologiesAM Technologies
  • Poziom 23  
    Proponuje użyć 'Szukaj' wpisać Eizo F77 i poczytać. Typową usterką jest uszkodzenie trafopowielacza i proponuje od jego pomiarów zacząć.
    Eizo ( Eizo Nanao Corporation) i Dell to dwie różne firmy.
  • AM TechnologiesAM Technologies
  • Poziom 11  
    Dzieki za zainteresowanie ale przeszukalem juz forum szukam odpowiedzi juz ponad tydzien trafo pomiar miernikiem od przewodu anodowego to 1,5 nf kondenstaor dodatkowy to 3,5 nf czyli kondensatory raczej zdrowe chyba ze ma miedzyzwojowe zwarcia a nie posiadam schematu wyprowadzen trafa jak mam jescze sprawdzic trafo ? miernika do traf nie posiadam.

    mam dwa monitory takie i takie same objawy.

    Pozdrawiam

    Dodano po 56 [minuty]:

    Jeszcze jedna sprawa własnie sprawdzilem trafo i mierzac noge z napisem ABL nigdzie niema polaczenia z innymi nogamai trafa ? czy ta noga jest w powietrzu ? czy raczej ma przerwe w srodku bo nie sadze zeby byla w powietrzu moze ktos ma jakis schemat tego trafa lub jakas aplikacje z takim trafem i mi powie jak sa polaczone nogi w trafie
  • Poziom 11  
    Nowe zmiany wiec po wlaczeniu zapala sie diodka zielona klikaja przekazniki napiecia mierzone wszystkie OK zasilanie HOT-a jest dobre tranzystor HOT również dobry grzeje sie ale jakby w normie brak wysokiego napiecia nie mam oscyloskopu zeby sprawdzic czy jest impuls sterujacy.Poprzednio wchodzil monitor na stby i wlaczala sie żółta diodka przyczyna bylo niepodlaczony kabel do grafiki teraz objawy jw brak WN co moze jescze byc przyczyna moze ktos mial taki problem juz ???

    moze to wina pamieci niemam schematu sa tam dwie pamieci 24C16 (smd) i 24LC21 niewiem ktora odpowiada za soft monitora moze ktos wie prosze o pomoc bo juz rece mi opadly...