Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

audi concert + zmieniarka alpine czy to działa ? głośniki ?

24 Sie 2006 15:48 2971 4
  • Poziom 10  
    * dotyczy audi A6 z 1998r.

    w audi NIE ma systemu BOSE ale jest subwoofer i chyba 6 głośników, wcześniej mialem audi chorus i wszystko grało

    kupilem radio concert z 1997r i zmieniarkę ALPINE od Jaguara (taka sama jest produkowana dla audi z kablem 8 pin i wyjściem ze zmieniarki "męskim") , podłączylem zestaw i zmieniarka nie działa , nie działają również przednie głośniki

    uwaga:
    po wpisanie kodu SAFE pojawia się napis BOSE

    - co z tym fantem zrobić ? słyszałem że trzeba wyłączyć w radiu system BOSE i głośniki przednie będą grały. JAK TO ZROBIĆ ?

    - co ze zmieniarką ?
    - czy pasuje do tego modelu Audi CONCERT z 1997r seria: AUZ1Z3V0150769 firmy Blaupunkt?
    - jak ją uaktywnić ?
    - do jakich modeli wogóle znieniarka pasuje ? do DELTY ?

    POMOCY !

    pozdrawiam
    tomasz
  • Poziom 43  
    Obawiam się że bezpśrednio ta zmieniarka z tym radiem działać nie będzie. A co do radia to trzeba je przeprogramować albo ingerując w procesor albo przez diagnozę w aucie wyłączyć tryb Bose.

    SławeK
  • Poziom 10  
    dziekuję za odpowiedź ,


    co zrobić żeby móc korzystać z tej zmieniarki w audi concert ?
    jak można przeprogramować radio żeby wyłączyć system bose ?

    będę wdzięczny za pomoc :)
  • Poziom 10  
    Z tą zmieniarką radio nie zadziała. Z radiem Concert współpracują tylko zmieniarki Panasonic , najlepiej fabryczne do grupy Vw. Można spróbować ze zmieniarkami niefabrycznymi najlepiej na 6 płyt ale w moim przypadku radio też nie chciało współpracować.
  • Poziom 15  
    Zobacz www.studio24.prv.pl
    Moze tam poszukasz odpowiedzi moze trzeba przepiąc kable. W kablomani ISO OEM masz opis złącza do twojego radia a w zminarkach masz opis złączay poszczególnych zminaczy. Ja podłączyłem do siebie w Audi A6 z radiem delta zminiacz Alpine`a i chodzi bez zarzutu znalazłem na tej strone opisy wyjści i je ze soba podłączyłem