coling napisał: Kolego Alan’ie
Poczytałem troszkę w sieci na temat DARPA i chciałbym parę rzeczy przedyskutować, ponieważ tych wiadomości jest strasznie dużo.
Uruchomienie tegoż systemu nadajników powoduje ponoć u ludzi na całym świecie szereg objawów, które mogą być ignorowane, bądź też interpretowane jako jakieś normalne nie niebezpieczne dla życia schorzenia. Z tego co zauważyłem objawy te są w zasadzie bliźniacze z tymi występującymi z powodu działania na organizm człowieka smogu elektromagnetycznego. Co by miało jakiś sens i mogło by oznaczać że te nadajniki po włączeniu pracują przez jakiś czas ( godziny może dni ). Nie znalazłem takiej informacji, ale taka powiedzmy nośna, dodatkowo nadawana przez dłuższy czas raczej nie pozostałaby niezauważona.
Myślę że jakiś obiekt ( np. samolot ), który znalazł by się w bezpośrednim zasięgu mógłby się „usmażyć” niczym w mikrofalówce. Ale fakt braku doniesień o jakiś dziwnych nośnych ( chyba że ktoś to zauważył a ja tego nie znalazłem ) mógł by sugerować że te nadajniki mogą emitować silne, krótkie impulsy coś w rodzaju EMP towarzyszącemu wybuchowi jądrowemu. Taki impuls może być równie destrukcyjny, choć ponoć nie szkodliwy dla żywych organizmów i wzięty za jakieś naturalne anomalia. W przypadku wybuchu jądrowego na powierzchni ziemi o mocy 1Mt impuls taki trwa około kilkudziesięciu mikrosekund i generuję moc około 100GW energii. Słyszałem ale to już z legalnych źródeł że amerykanie prowadzą badania nad bronią elektromagnetyczną. Może DARPA jest właśnie ( ale nie koniecznie oficjalnie ) częścią tych badań ?
Pozdrawiam
Witam kolego Coling i pozostali koledzy.
Przepraszam , ze dopiero teraz pisze .
Koledzy chcialbym sie skupic na problemach technicznych ( nie zdrowotnych poniewaz na tym sie nie znam).
Otoz , w 1985 roku pierwszy samolot amerykanski air force - electronic warfare RC - 135 zostal "zestrzelony" w poblizu morza Japonskiego okolice Sachalina !.
Zaraz potem nastepne 5 szt. ! RC - 135 , amerykanie w owym czasie nie mieli pojecia z jakiej przyczyny. ( Dokumenty opisane w ksiazce R.W Johanso's SHOTDOWN).
W zwiazku z tym w listopadzie 1985 roku ( rok 1985 nazwano rokiem szpiegow), wyslano samolot symulujacy RC-135 , Benia 747 Koreanskich linii lotniczych z wiadomymi skutkami

okolo 250 osob w tm agenci CIA, NSA na pokladzie stracilo zycie.
Pomimo tak wielkiej ceny jak zaplacili amerykanie ( czesciowym kosztem Koreanczykow), nadal nie wiedza jaka Sowieci maja bron w tym rejonie.
( Fakt , ze Benia 767 stracil mysliwiec rakieta nie ma znaczenia , poniewaz nie o to chodzi).
Wywiad USA w tym rejonie - Syberia jak obecnie wiadomo mial bardzo mierne wplywy - wrecz zadne.
Zauwazmy , ze w poblizu jest Japonia naszpikowana elektronika zwrocona wiadomo w jakim kierunku , a tam min. amerykanski system Echelon.
Przypuszczam , ze zakonczenie zimnej wojny dalo amerykanom obraz jak sowieci mieli bron w tym rejonie.
Wskazuje na to budowa HAARPA poczatki lat 90 - tych .
Obecnie wiadomo , ze sowieci emitowali potezne moce 10 MW w gore 40 MW byc moze 500 MW (nik tego nie wie) .
Pod nazwa "woodpecker" transmitowali extremalnie duze moce .
Anonimowy morderca zimnej wojny.
W RC - 135 z pewnoscia z tego powodu , byla zniszczona wszelka elektronika i systemy kontroli.
Przypuszczalnie analogiczne systemy maja Chinczycy.
==
Jeszcze jedno ;
Czarnobyl - >
Podobny okres przelom 1985/86 roku w okolicach Czarnobyla sowieci wybudowali radar horyzontalny jak wiadomo trzeba podac niezwykle duza moc aby urzadzenie pracowalo odpowiednio ( moze jeszcze eksperymentowano) .
Byc moze , Sowieci zniszczyli system ochrony elektrowni i komputery w ten sposob - zawiazujac na siebie petle na szyji.
Ale to jest przypuszcenie.
( Analogia - nasowa sie do okretu podwodnego Kursk - detonacja wlasnej torpedy) .
( Watek polityczny -pozatm spojrzmy na rosjan robia wiele rzeczy na zasadzie - dawaj dawaj - tez ((wodka)) , dokladajac do tego tempych aparatczykow i niszczenie ludzi inteligentbych - moglo do tego dojsc - brak kontroli - blokada informacji - dotyczy Czarnobyla ale nie tylko , {{notabene Sergiej Korolew jeden z tworcow sowiecskich rakiet musial KGB robic w "konia" aby mogl swoje robic}}).
Rzady USA i Rosji beda milczec w tych i innych sprawach na tej zasadzie ,ze my mamy haka na was my na was.
Acha jeszcze jedno - pewne potwierdzenie faktow , Gorbaczow zostaje prezydentem - koniec z przeszloscia i znow 1985 / 86 r .
Ile tysiecy ludzi musialo zginac w czasie zimnej wojny z powodu doswiadczen wojskowych w Rosji i nie tylko.
Alan.