logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GRUNDIG M 95-102 IDTV 42 cale - Problem z przetwornicą

gracjanp 26 Sie 2006 01:48 1031 1
REKLAMA
  • #1 2954368
    gracjanp
    Poziom 10  
    Mam problem z telewizorem 42" marki GRUNDIG M95-102 IDTV . Polega on na tym , że podczas oglądania telewizji przez złącze AV gdzie jest podłączony CYFROWY POLSAT gdy ekran dostaje większego rozjaśnienia to wtedy się wyłącza, pozostaje jedynie na wyświetlaczu program z napisem na którym sie znajduje (AV VIDEO itp). Nie można jego ponownie uruchomić pilotem, trzeba wyłączyć i ponownie włączyć włącznikiem głównym recznie. Zdarza sie , że co pare minut się wyłącza, przeważnie podczas programu gdy sa reklamy wtedy ekran dostaje większej jaskrawości i się wyłącza. Dzieje się tak równiez gdy jest podłączona antena zwykła przez gniazdo antenowe. Nie wiem czy to wina przetwornicy , stad tez proszę o poradę. Nadmieniam, że już podmieniałem tzw" ficzer box" nie jestem mechanikiem więc sie nie znam na poprawnej nazwie, ale osoba , która chce mi jego naprawic nie wie skąd zasięgnąć porady. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie. Mogę oddzwonić telefonicznie.
  • REKLAMA
REKLAMA