gybyś nie dał diód,to po właczeniu obojętnie którego kierunkowskazu miałbyś awaryjne.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thererenqien wrote:Dokładnie. Diody być muszą!
Zresztą, czy myślisz, że rozpisywałbym się, gdyby to nie było konieczne? Napisałbym: połącz kabelki i koniec. Jeżeli rozpisałem się ja i kolega norbert.s. to znaczy, że trzeba.
Zaufaj nam i zrób co napisaliśmy, będzie działać!
renqien wrote:Diody puszczają prąd w jedną stronę, w tym konkretnym przypadku od alarmu w stronę żarówek. Dzięki temu, że je założysz, prąd z lewej żarówki nie wróci się na prawą (bo przecież je łaczymy razem)
renqien wrote:Jak to działa tylko z kluczyka? Czyli alarm nim nie steruje, a bagażnik tak?
renqien wrote:Diody puszczają prąd w jedną stronę, w tym konkretnym przypadku od alarmu w stronę żarówek. Dzięki temu, że je założysz, prąd z lewej żarówki nie wróci się na prawą (bo przecież je łaczymy razem)
renqien wrote:Ale świecą się na stałe, czy migają?
Mam nadzieję, że odłączyłeś tą uszkodzoną stronę?
Co do siłownika w drzwiach kierowcy, to wygląda na uszkodzony motorek siłownika. Pod warunkiem, że dobrze zrozumiałem: jak dzyndzel jest w drzwiach kierowcy zamknięty, to reszta zamków się zamyka, jak dzyndzel otwarty to reszta zamków się otwiera...
voquyen wrote:renqien wrote:Ale świecą się na stałe, czy migają?
Mam nadzieję, że odłączyłeś tą uszkodzoną stronę?
Co do siłownika w drzwiach kierowcy, to wygląda na uszkodzony motorek siłownika. Pod warunkiem, że dobrze zrozumiałem: jak dzyndzel jest w drzwiach kierowcy zamknięty, to reszta zamków się zamyka, jak dzyndzel otwarty to reszta zamków się otwiera...
swieca na stale, a kierunki to z wrazenia wylaczylem oba.
co do mastera to dobrze zrozumiales pod warunkiem ze nie kozysta sie z pilota tylko z kluczyka. I dodatkowo przednie drzwi pasazera zamykaja sie dopiero po przekreceniu kluczyka o 90°, a nie jak pozostalych o 45°. Przy 90° wlacza sie jakis przelacznik przy zamku i wtedy zamyka prawy przod i wszystkie inne. Kolega ma taka sama omege co prawda z 88 roku ale silowniki dzialaja mu wszystkie po przekreceniu kluczyka tylko o 45°. tak wiec nie wiem o co biega.
pytanie o silownik master. jaki zalozyc? uniwersalny 7 kg taki jak tu np. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=126462343 czy moze taki ze sprzeglem jak tu http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=128344841 czy moze zwykly tesor 3,5 kg http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=128344855 czy szukac oryginalnego gdzies na szrocie. Na co zwrocic uwage przy kupnie?
renqien wrote:O 7 kg. zapomnij, pic na wodę. 7kg. to on ma jak mu doczepisz worek mąki i położysz na wadze![]()
Ja bym wybrał Tesor, bo to sprawdzone siłowniki. No i wiadomo, że oryginał byłby najlepszy.
Teraz co do kierunków. Coś mi się tu nie podoba, jeden bezp. się grzeje, drugi nie... I jeszcze to, że obie strony się sklejają... Może coś z instalacją jest nie tak?
renqien wrote:To będzie trzeba wzmocnić ten fabryczny przekaźnik dodatkowym. Ale najpierw sprawdź, czy nie jest coś nie tak z podłączeniem kierunków z alarmu do instalacji fabrycznej.